Brioșe Vegane cu Morcovi: Reinterpretarea gustului clasic într-o variantă sănătoasă

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Iată cum poți crea o experiență delicioasă și sănătoasă cu aceste brioșe vegane cu morcov. 

Brioșele vegane cu morcovi sunt o delicioasă reinterpretare a clasicei prăjituri numită ”Carrot cake” (prăjitură cu morcov), transformându-le într-o variantă ușoară și plină de savoare, perfectă pentru cei care adoptă un stil de viață vegan sau țin post. 

Ingrediente

 

- O cană de lapte vegetal (cum ar fi lapte de migdale, lapte de cocos sau lapte de soia)

- O lingură de oțet de mere

- Un sfert de cană de ulei de cocos, topit

- Jumătate cană de zahăr brun

- 2 linguri de sirop de arțar, agave sau miere

- O linguriță de extract de vanilie

- 2 căni de făină de grâu albă

- O linguriță de praf de copt

- Un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu

- Puțină  sare

- O cană de morcovi rași

- O mână mică de nuci tocate sau stafide  (opțional)

Mod de preparare

 

- Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți forme de brioșe cu hârtie pentru copt (în cazul în care aveți tavă). 

- Într-un bol mic, amestecați laptele vegetal și oțetul de mere. Lăsați-l deoparte câteva minute pentru a se transforma în lapte acru. 

- Într-un alt bol, amestecați uleiul de cocos topit, zahărul brun, siropul de arțar/agave sau mierea și extractul de vanilie.

- Adăugați amestecul de lapte acru la amestecul de ulei și amestecați bine.

- Într-un alt bol, combinați făina de grâu albă, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

- Adăugați treptat ingredientele uscate la amestecul umed și amestecați până când se formează o aluat omogen.

- Adăugați morcovii rasați și, dacă doriți, nucile tocate și stafidele, amestecând ușor.

- Turnați aluatul în formele de brioșe, umplând fiecare cu aproximativ 3/4 din capacitate.

- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când brioșele sunt rumenite și un băț de cocktail introdus în centrul unei brioșe iese curat.

- Lăsați brioșele să se răcească în forme timp de 5 minute, apoi transferați-le pe un grătar pentru răcire completă.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel