Bucuria toamnei - cea mai bună supă de legume pe care ai încercat-o vreodată: atât de gustoasă încât o să o pregătești mereu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bucuria toamnei - cea mai bună supă de legume pe care ai încercat-o vreodată: atât de gustoasă încât o să o pregătești mereu
Bucuria toamnei - cea mai bună supă de legume pe care ai încercat-o vreodată: atât de gustoasă încât o să o pregătești mereu

Supă de legume, atât de bună și de gustoasă nu am mai făcut-o niciodată: cina s-a terminat imediat. Rețeta delicioasă are doar 210 Kcal per porție.

Toamna e aici, așa că vă veți bucura de răcoarea mult așteptată daar și de o supă de legume bună.

Pentru a o pregăti, aveți nevoie de cartofi, morcovi, ardei și tăiței - pe scurt, un amestec frumos care îi va mulțumi atât pe adulți, cât și pe cei mici de acasă. Nu se poate nega nici faptul că va fi un fel de mâncare foarte gustos și primitor cu care să vă umpleți de vitamine și minerale. Dar să vedem cum se prepară această supă de legume gustoasă!

Te-ar putea interesa și: Nu mai arunca cojile, tulpinile și alte resturi de la legume. Cum să folosești aceste deșeuri prețioase. Un truc pentru toate gospodinele

Bucuria toamnei - cea mai bună supă de legume: cum se face 


Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 32 minute
Timp total: aproximativ 50 de minute
Porții: 6 
Calorii: 210 per porție


Ingrediente

1-1,5 l apă + 500 ml
100 ml smântână
50 g de paste (spaghete)
4 cartofi curățați de coajă și tăiați în cubulețe
2 morcovi rași
2 ouă
1 ceapă, tocată mărunt
1 ardei roșu, tăiat cubulețe
½ ardei verde, tăiat cubulețe
½ ardei galben, tăiat cubulețe
un strop de ulei de măsline
Destul de mult pătrunjel tocat
Suficientă mentă tocată
Suficientă sare și piper

Pâine veche și întărită? Iată câteva dintre trucurile bunicii de a da o viață nouă franzelei, fără prea mult efort


Pregătire Bucuria toamnei - cea mai bună supă de legume 

Mai întâi se toarnă puțin ulei într-o cratiță, se adaugă morcovii și sarea, se prăjesc timp de 2 minute la foc moderat.

Acum adăugați ceapa, lăsați-o să se rumenească 3 minute, adăugați ardeii, amestecați, închideți cu un capac și continuați să gătiți timp de 5 minute la foc mic.

Acum adăugați cartofii, 1-1,5 litri de apă și piperul, amestecați, închideți capacul și lăsați timp de 10 minute la foc mic.

După aceasta, se toarnă restul de 500 ml de apă și apoi pastele, se amestecă din nou, se închide capacul, se fierbe timp de 12 minute la foc mic, se asezonează cu pătrunjel și mentă, apoi se oprește focul.

La final se bat ouăle cu smântâna într-un recipient cu pereți înalți, se adaugă două linguri de supă în sos și se amestecă. Apoi se toarnă totul în supa de legume și se aduce la masă.

---------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel