Ingrediente pentru 4 persoane
500 ml lapte semidegresat,
40 g zahăr,
40 g amidon de porumb,
2 linguri de cafea mocha,
vanilie,
pudră de cacao neîndulcită
Budincă de cafea, fără ouă. Un desert răcoros, perfect pentru sezonul cald. Mod de preparare
Pentru a pregăti acest desert delicat și parfumat, începeți cu prepararea cafelei, care trebuie apoi să se răcească bine. Într-o cratiță, puneți 450 ml de lapte cu zahăr și porniți flacăra.
Ar putea să vă placă și: Mini-prăjituri cu cremă de flori de soc, cireșe și mascarpone. Un desert fantastic, care merită încercat măcar o dată în viață
Amestecând bine, iar apoi adăugați aroma de vanilie. Într-un vas separat, puneți restul de lapte rece (50 ml) cu amidonul de porumb și amestecați bine.
Ați putea prepara și: Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii
Laptele cu amidonul de porumb se toarnă în oala de pe foc, continuând să amestecați. Adăugați apoi cafeaua rece, amestecați bine. Compoziția se fierbe câteva minute și apoi opriți focul. Acum va trebui să-l lăsați compoziția să se răcească, dar vă sfătuim să amestecați întotdeauna.
Vedeți și: Tartă super cremoasă cu lămâie. Fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii
Luați cele 4 forme și umeziți-le puțin, fără a lăsa exces de apă. Se toarnă crema obținută și se transferă la frigider pentru câteva ore. Apoi, budinca se scoate din forme și se servește pe farfurii, presărată cu pudră de cacao neîndulcită. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News