Pentru ca budinca de orez să fie bună, ar trebui să folosești doar ingrediente bune, un orez rotund, care are mult amidon, ceea ce îl face dens și cremos, și nota specială de lămâie și scorțișoară. La StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci budincă de orez, rețeta bunicii, cu un ingredient secret: smântâna! Să începem!
Nu știai ca poți face așa deliciu din vinete, ardei și brânză de vaci. Un pate delicios, de aur!
Budincă de orez - Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 200 de mililitri de smântână
- 150 de grame de orez rotund
- 80 de grame de zahăr
- 1 lămâie
- 1 baton de scorțișoară
- 3 lingurițe de scorțișoară pudră.
„Cartofi” din griș cu pudră de cacao, fără cuptor! Un dulce delicios din câteva mișcări
Cum se prepară budinca de orez
Pentru a începe cu rețeta de budincă de orez, puneți mai întâi o cratiță cu laptele și smântâna la foc mediu-mare. În continuare, spălați lămâia, uscați-o și cu un cuțit ascuțit îndepărtați o bucată de coajă fără a ajunge partea albă, deoarece este amară. Apoi, adăugați coaja în lapte, încorporați și batonul de scorțișoară . Se lasă până începe să fiarbă.
Se reduce focul și se adaugă orezul. Ține focul mic, astfel încât să se gătească încet și astfel să se îngroașe laptele. Trebuie să aveți gata orezul în aproximativ 20-25 de minute.
Sfat: orezul trebuie să fie de tip rotund, care are mai mult amidon, lung sau alt orez nu este potrivit.
Pandișpan pufos cu afine și lămâie. Rezultatul îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas
Când au trecut aproximativ 20 de minute, se adaugă zahărul și, cu o lingură de lemn, se amestecă foarte bine, astfel încât să se dizolve treptat zahărul. În schimb, dacă observi că este foarte gros și vrei să fie mai lichid, poți adăuga mai mult lapte. Mai puteți gusta să vedeți de zahăr, dacă vă place mai dulce mai adăugați puțin și amestecați bine.
Sfat: trebuie să fii atent și să amesteci ca să nu se lipească zahărul.
După aproximativ 30-40 de minute, budinca de orez a bunicii va fi gata. Menționăm că timpul poate varia în funcție de cum vă place, mai făcut sau mai întreg. Este mai bine dacă este puțin mai lichid, deoarece când se răcește va fi mai gros. Se lasă apoi să se răcească aproximativ 10 minute.
Umplem câteva forme cu budincă de orez și smântână și apoi punem la frigider până în momentul servirii. Când îl serviți, stropiți cu puțină scorțișoară pudră. Să mâncăm delicioasa budincă de orez cremoasă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News