Budincă de pâine: o rețetă delicioasă și ușor de făcut acasă, la orice oră

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Budincă de pâine: o rețetă delicioasă și ușor de făcut acasă, la orice oră (foto: freepik.com)
Budincă de pâine: o rețetă delicioasă și ușor de făcut acasă, la orice oră (foto: freepik.com)

Budinca de pâine este un desert clasic și care poate fi savurat în orice moment al zilei. Rețeta, pas cu pas, mai jos.

Budinca de pâine este un desert tradițional care poate fi savurat în orice moment al anului. Este o modalitate delicioasă de a folosi pâinea veche și este un acompaniament perfect pentru cafea sau ceai. În acest articol, vă vom arăta pas cu pas cum să preparați budincă de pâine.

Rețeta de budincă de pâine

 


Ingrediente:

Pentru budinca de pâine:

* 300 de grame de pâine veche, fărâmițată.

* 1 litru de lapte

* 250 de grame de zahăr

* Coaja rasă de la 1 lămâie

* 3 ouă

 

Amestecă lămâie și ghimbir, valorează greutatea lor în aur! Un străvechi panaceu pentru organism, care te va surprinde

 


Pentru caramel

* 1 cană de zahăr

* 1/2 cană de apă

 

Budinca de pâine, rețeta pas cu pas

 

* Pregătiți întâi caramelul:

* Într-o cratiță, încălziți zahărul și apa la foc mediu.

* Gătiți fără să amestecați, până când zahărul se topește și se formează un caramel auriu.

* Se toarnă caramelul într-o formă de budincă.

 

Pentru budinca de pâine:

* Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.

* Într-un castron mare, puneți pâinea, laptele, zahărul, coaja de lămâie și ouăle.

* Se amestecă bine până când toate ingredientele sunt combinate.

* Apoi turnați amestecul peste caramel în forma de budincă.

* Coaceți budinca de pâine timp de 50-60 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

* Lăsați budinca de pâine să se răcească în formă timp de 10 minute înainte de a o demola.

 

Prăjitură cu mere la cană cu doar 140 de calorii pe felie. Rețeta este ușoară și simplă

 

Sfaturi pentru a face cea mai bună budincă de pâine

 

Pentru ca budinca de pâine să fie frumoasă și pufoasă, este important ca pâinea să fie bine fărâmițată.

Dacă budinca de pâine este prea uscată, puteți adăuga puțin mai mult lapte sau lapte condensat.

 

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel