Budinca de sfeclă roșie este pufoasă, acoperită cu un strat delicios de ciocolată neagră, care contrastează perfect cu gustul dulce al sfeclei roșii. La StiriDiaspora.ro învață cum să faci budincă de sfeclă și ciocolată și bucură-te de ea la următoarea ta gustare. Să gătim!
Budincă de sfeclă roșie și ciocolată - Ingrediente
- 180 de grame de sfeclă
- 1 ou
- ⅓ cană de zahăr (66 grame)
- ⅓ cană de ulei
- 1¼ căni 0000 de făină
- 50 de mililitri de suc de lămâie
- 1 linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 50 de grame de ciocolată pentru decor.
Budincă de sfeclă roșie și ciocolată - Mod de preparare
Pentru a începe cu rețeta de budincă de sfeclă cu ciocolată, mai întâi fierbeți sfecla în coajă în apă din abundență până când este ușor de străpuns cu o furculiță.
Se lasă să se răcească să se decojească și se pune într-un recipient înalt împreuna cu zeama de lămâie și uleiul. Procesați până obțineți un piure fin. Bateți oul la temperatura camerei și, când este spumos, adăugați praful de sare și zahărul sub formă de ploaie. Continuați să bateți timp de aproximativ 5 minute.
Sfat: dacă doriți să eliminați zahărul, îl puteți înlocui cu o lingură de îndulcitor potrivit pentru gătirea lungă. Veți găsi indicația pe ambalaj.
Adăugați piureul de sfeclă și bateți încă 2 minute. Dacă nu aveți un mixer de mână, puteți procesa aceste ingrediente într-un blender, adică sfeclă, ulei, zahăr, suc de lămâie, ou și un praf de sare.
Adăugați făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu, cernându-le în prealabil pentru a evita cocoloașele. Încorporați-le cu mișcări de încercuire.
10 minute și untul e gata! De astăzi îl vei face doar așa. Se vor linge toți pe degete!
Verificați dacă preparatul budincii dumneavoastră de sfeclă și ciocolată are o consistență puțin mai groasă decât cea a clătitelor. Dacă da, puneți în tava în care doriți să o gătiți. Puteți folosi și forme pentru brioșe. Se bagă la cuptor la 180ºC timp de 25 de minute. Vei ști că budinca ta este gata dacă trece testul scobitorii.
Sfat: dacă budinca ta are nevoie de mai multă umiditate, poți adăuga mai mult suc de lămâie, apă, lapte sau iaurt.
Când budinca este rece, o desfacem și o acoperim cu ciocolată neagră. Pentru a o topi, o poți face în baie de apă sau în cuptorul cu microunde la putere minimă, amestecând la fiecare 30 de secunde.
Servește și savurează budinca ta de sfeclă și ciocolată cu ceaiul tău preferat. Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News