Budinca de zmeură poate fi preparată rapid și fără gătit. Și chiar și atunci când te grăbești, mai ales dimineața, poți în sfârșit să te răsfeți cu o budincă, pentru că o poți prepara cu o seară înainte și o poți savura dimineața.
În ciuda simplității sale, deoarece nu este nimic prea elaborat, vă va oferi totuși o mare satisfacție. De fapt, acesta nu este deloc un desert ca oricare altul, atât de mult încât este perfect pentru a fi servit după o cină în compania prietenilor și/sau a rudelor.
Budincă de zmeură, un desert rece, cremos, apetisant și dietetic
În plus, dintre toate fructele de pădure, zmeura este cea mai benefică, deoarece este bogată în vitaminele B, vitamina C, vitamina E, vitamina K, fier, calciu, fosfor, sodiu, potasiu și fibre. Ca să nu mai spunem că se laudă cu o puternică acțiune antioxidantă.
Dar hai să vedem cum se prepară această budincă apetisantă!
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gătire: 10 minute
Timp de repaus: 1 oră și 20 de minute
Timp total: 1 oră și 35 de minute
Porții: 5
Calorii: 100 per felie
Ingrediente
500 ml lapte
40 g de îndulcitor stevia (sau alternativ 80 g de zahăr normal)
30 g amidon de porumb
Ce aveți nevoie pentru garnitură
200 g zmeură congelată
50 ml apă rece
25 g de îndulcitor stevia (sau 50 g de zahăr normal)
10 g amidon de porumb
Budincă de zmeură - rețeta pas cu pas
Mai întâi se toarnă îndulcitorul stevia (sau zahărul) într-o cratiță mică, se adaugă amidonul de porumb, se amestecă cu un tel de mână, se adaugă laptele și se amestecă din nou.
Acum dați drumul la foc și, amestecând continuu, lăsați amestecul să se îngroașe, apoi turnați-l într-un vas oval de sticlă și lăsați-l să stea 20 de minute.
Acum puneți zmeura într-o cratiță curată, adăugați îndulcitorul stevia (sau zahărul), amestecați cu un tel de mână, dizolvați amidonul de porumb în apa rece, încorporați-l în fructe, porniți aragazul și amestecați pentru a se îngroșa.
La final, folosiți siropul rezultat pentru a orna budinca, întindeți-l uniform pe toată suprafața, apoi lăsați să se răcească timp de 1 oră la frigider și serviți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News