Budincă din cozonac uscat. Un desert delicios și simplu, când ești în pană de idei. Iată de ce aveți nevoie:
300 grame de cozonac uscat
4 ouă
300 ml lapte
200 ml smântână dulce
1 baton de vanilie
6 linguri de zahăr (sau după gust)
300 grame prune fără sâmburi, tăiate în două (sau stafide)
2 linguri de gem de prune (magiun)
300 grame de unt
3 linguri de zahăr brun
1 linguriţă de scorţişoară măcinată
Budincă din cozonac uscat. Un desert delicios și simplu, când ești în pană de idei. Mod de preparare
Amestecăm într-un vas smântâna dulce, laptele, ouăle bătute uşor, zahărul şi seminţele din batonul de vanilie. Tăiem cozonacul în bucăţi şi turnăm peste ele amestecul de ouă, ca să le absoarbă.
Încercați și: Găluște cu prune. Rețeta tradițională care ne aduce aminte de bucătăria bunicii
O tavă termorezistentă se unge cu unt. Turnăm în ea amestecul de cozonac. Punem cu lingura gemul de prune peste amestec şi aranjăm bucăţile de prune deasupra.
Ar putea să vă placă și: Budincă din panettone cu prune și vanilie. Desertul ideal, care se prepara foarte rapid. Trucul gospodinelor italiene
Presărăm totul cu scorţişoară, amestecată cu zahărul brun. Tava se dă în cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, până când budinca creşte puţin. Desertul este gata când budinca devine aurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News