Budincă la cuptorul cu microunde. O rețetă simplă, ieftină și rapidă, cu o aromă demențială

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Budincă la cuptorul cu microunde. O rețetă simplă, ieftină și rapidă, cu o aromă demențială
Budincă la cuptorul cu microunde. O rețetă simplă, ieftină și rapidă, cu o aromă demențială

Dacă ești în căutarea unui desert de tip flan, dar mai consistent, budinca este răspunsul. Vă propunem o rețetă foarte aromată cu scorțișoară și portocală, o budincă foarte gustoasă făcută la cuptorul cu microunde. 

Adesea, aceste tipuri de deserturi sunt aromate și prin adăugarea de lichior la glazura caramel, astfel încât să îi puteți da o notă delicioasă.

Citește și Budincă de cacao super dietetică: fără zahăr sau grăsimi, cu doar 35 de calorii

 

Budincă la microunde - Ingrediente

 

400 de mililitri de lapte

150 de grame de pâine veche

3 ouă

150 de grame de zahăr

1 bucată de coajă de portocală

1 linguriță aromă de vanilie

1 baton de scorțișoară

1 praf de sare

Vezi și Budincă de lămâie rece. Un desert rafinat și super cremos pentru zilele călduroase de vară

Pentru caramel

150 de grame de zahăr

3 linguri de apă

2 lingurițe de suc de lămâie

 

Budincă la microunde - Mod de preparare

 

Se toarnă zahărul pentru caramel, iar într-o cratiță se amestecă la foc mic până se rumenește. Apoi stingeți focul și adăugați sucul de lămâie și apa. Continuați să amestecați bine. Când totul este amestecat, turnăm caramelul în forma pe care ai ales-o potrivită pentru cuptorul cu microunde.

Într-o cratiță mare, adăugați laptele. Când dă în clocot stingem focul, adăugăm coaja de portocală și scorțișoara. Se lasă la infuzat aproximativ cinci minute.

Strecurați laptele și turnați-l într-un bol. Adaugați zahărul și amestecați. Apoi, puneți pâinea uscată și mai lăsați să stea aproximativ încă zece minute.

Încearcă și Budincă de ciocolată - Cum să faci "desertul zeilor", un preparat clasic al bucătăriei italiene

Într-un bol adăugați ouăle bătute, vanilia și amestecați până obțineți o masă omogenă.

Se toarnă amestecul în forma cu caramel, se acoperă cu folie de plastic și faceți niște găuri mici cu vârful unui cuțit.

Introduceți recipientul la cuptorul cu microunde și programați la temperatura maximă timp de 15 minute. Lăsați să stea cinci minute și apoi faceți testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă s-a închegat. Dacă încă nu, programați încă patru minute la cuptorul cu microunde la temperatura maximă.

Și gata! Puteți servi aromata budincă la cuptorul cu microunde. Poftă bună!

Citește și Budincă de cafea, fără ouă. Un desert răcoros, perfect pentru sezonul cald

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel