Bulgaria. Prima Academie de Sirene - Atlana Mermaid Academy transformă basmele în realitate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Petia Petkova a înfiinţat, în urmă cu un an, prima Academie de Sirene din Bulgaria (Atlana Mermaid Academy), pentru că susţine că oamenii au din ce în ce mai multă nevoie de ceva fabulos şi incitant în viaţa de zi cu zi. 

Sirenele există - nu doar în mitologia multor culturi, în basmele pentru copii, ci şi într-un crâmpei din cotidianul fiecăruia dintre noi. Petia ştie bine acest lucru şi este gata să împărtăşească magia cu toată lumea. Este nevoie de dorinţă, imaginaţie şi abilităţi de bază de înot.

Locul în care basmul prinde viaţă este Academia de Sirene din Sofia, pentru că şi în timpul pandemiei de coronavirus, visele pot deveni realitate.

"Ceea ce facem este să învăţăm tineri şi vârstnici cum să înoate cu o coadă de sirenă. Din punct de vedere tehnic, echipamentul este alcătuit din două componente - un monofin, care ne oferă puterea şi forţa de a înota şi, bineînţeles, partea de sus, coada în sine, care poate fi într-o varietate de culori şi stiluri. Monofinul este mai uşor şi are o formă diferită de cea a scafandrilor sau înotătorilor profesionişti. Echipamentul în sine este sigur - foarte uşor de pus şi scos, nu cântăreşte mult.

Pentru cursanţii care vin pentru prima, există o serie de tehnici, o metodologie pe care o parcurg împreună cu cele două instructoare ale noastre, antrenoare profesioniste de înot şi înot sincron. Pe baza abilităţilor individuale de înot, abordarea după aceea este individuală. Foarte des, atunci când o persoană vine pentru prima dată simte că este mai ciudat să înoate cu picioarele lipite unul de celălalt, dar majoritatea oamenilor se obişnuiesc foarte repede. Pe lângă o experienţă unică de a simţi cum este să înoţi într-un mod diferit, poate deveni şi un sport obişnuit, cu o doză de magie.

2. -imagine fara descriere- (sirene-bulgari.jpg)

Există restricţii doar pentru cei mici, fiind de preferat ca aceştia să aibă peste şase ani, astfel încât să poată manipula echipamentul şi să aibă abilităţi de bază de înot pentru a se bucura pe deplin de experienţă. Nu există alte restricţii. Stilul în sine se bazează în principal pe mişcarea cu tot corpul, care se curbează de la umeri prin şolduri şi abdomen până la vârful 'cozii', ceea ce dă unduirea prin care se înoată.

Avem şi exerciţii speciale pentru femeile care doresc să lucreze o anumită grupă musculară. Eu îl numesc un adevărat mermaidfitness. Pe lângă toate acestea, practica a arătat că, datorită cozii de sirenă, frica de apă, scufundarea sub apă şi dificultăţile de înot sunt depăşite.

Instinctul copiilor faţă de basm şi magie se dovedeşte a fi mai puternic decât dificultăţile noastre ca oameni. Poate că aceasta este magia sirenelor. Poţi fi 'sirenă' în apă deschisă în mai multe condiţii - o mare complet calmă, întotdeauna în prezenţa altcuiva şi cu o evaluare clară a cât de departe se extind capacităţile tale de înotător", a explicat Petia Petkova, citează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel