Bunicul victimelor de la Mestre, Italia, strigăt de disperare: "Ce am greșit, Doamne?"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Mesajul unei rude a victimelor de la Mestre, Italia: "Ce am greșit, Doamne?" / Foto: Facebook
Mesajul unei rude a victimelor de la Mestre, Italia: "Ce am greșit, Doamne?" / Foto: Facebook

Familia Ogrezeanu, formată din Mircea, soția sa Mihaela și cele două fete ale lor, Aurora și Georgiana se aflau într-o excursie la Veneția, când s-a produs tragicul accident. 

Nimeni nu anticipa tragedia care se afla la orizont. Nimeni nu putea prevedea că o călătorie plină de bucurie ar putea lua sfârșit într-o manieră atât de tragică și de neașteptată.

La o zi după tragedie, autoritățile italiene au identificat cele 21 de victime ale accidentului de la Mestre, inclusiv pe cei patru membri ai familiei de români stabiliți în Germania de aproximativ 5-6 ani. Aurora și Georgiana, de doar 8, respectiv 13 ani, alături de părinții lor, Mihaela și Mircea, de 42 și 45 de ani, au sfârșit într-un mod neașteptat și tragic, după ce autocarul în care se aflau a căzut de pe un pod, de la o înălțime de 15 metri.

 

Mesajul sfâșietor transmis de bunicul copiilor

 

Bunicul celor două fetițe și tatăl românului decedat, Mircea Ogrezeanu, a transmis un mesaj sfâșietor pe rețelele sociale alături de o fotografie a familiei distruse: „Ei sunt parte din familia mea, fiul meu Mircea, nora Mea Mihaela și cele două scumpe nepoate, Elena și Maria, ce mă fac acum eu, Doamne, cu ce am greșit? Acum doi ani a murit și Raluca, fata mea cea mare. Învață-mă Doamne să trec peste toate acestea!”

Pentru această familie, pierderile s-au acumulat într-un mod devastator în ultimii ani, cu moartea fiicei lor mai mari, Raluca, în urmă cu doi ani. Dincolo de pierderile personale, rudele celor patru români decedați mărturisesc că aceștia formau o familie unită și solidară, care se susținea reciproc cu dragoste și devotament.

„Erau jumate cu jumate și formau un întreg. Mircică și-a iubit familia. E rău să zici că au plecat, dar poate și legătura asta, au plecat cu toții. S-au susținut unul pe celălalt ca familie.”

 

Toată familia de români s-a stins

 

Bărbatul, Mircea Ogrezeanu, era rezident în Germania și venise în România împreună cu familia sa pentru a-și vizita rudele. În urma accidentului tragic, el și familia sa au devenit victime ale unui eveniment neașteptat și devastator.

„Era stabilit în Germania cu copiii. Era rezident în Germania. A venit în august acasă. Au venit, pur și simplu, ca tot românul, să își vadă rudele. Sora (lui Mircea – n.r.) nu mai este, e decedată și sora, a murit de cancer. Raluca o chema”, a spus vărul lui Mircea Ogrezeanu, exprimând o durere și un șoc profund. Rudele celor patru români decedați ar fi aflat despre tragicul eveniment de la alți membri ai familiei aflați în străinătate, menționează Digi24. „Nu m-a anunțat absolut nimeni, nicio autoritate, nimeni”, a mai spus vărul bărbatului.

Incidentul tragic de la Mestre, Italia, în care un autocar s-a prăbușit de pe un pod, a avut un bilanț greu de suportat. 21 de turiști, de mai multe naționalități, au pierit în acest accident cumplit. Printre victime s-a numărat și Tatiana Beskorovainova, o moldoveancă în vârstă de 69 de ani, cu pașaport ucrainean.

Tragedia a zguduit comunitatea locală și a stârnit un val de compasiune și solidaritate în întreaga lume. Familia Ogrezeanu, împreună cu celelalte familii afectate, trebuie să facă față unei pierderi imense, iar societatea trebuie să reflecte asupra importanței siguranței în transportul public și asupra nevoii de a preveni astfel de tragedii cumplite în viitor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel