Burgeri gourmet de casă: Rețeta secretă pentru un gust ca la restaurant

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Burgeri gourmet de casă: Rețeta secretă pentru un gust ca la restaurant / Foto: Unsplash
Burgeri gourmet de casă: Rețeta secretă pentru un gust ca la restaurant / Foto: Unsplash

Dacă vrei să aduci gustul unui burger gourmet direct în propria bucătărie, această rețetă este exact ceea ce cauți. 

Burgerii de casă pot fi la fel de delicioși, dacă nu chiar mai buni, decât cei dintr-un restaurant de top, cu condiția să folosești ingrediente proaspete și să urmezi câțiva pași esențiali.

De la chiflele pufoase, coapte în casă, până la carnea suculentă, perfect condimentată, fiecare detaliu contribuie la un rezultat final care îți va încânta papilele gustative. Descoperă secretul pentru a crea burgeri demni de un adevărat chef, pe care toți prietenii și familia îi vor adora.

 

Burgeri - Ingrediente

 

Pentru chifle:

- 500 g făină albă

- 7 g drojdie uscată

- 10 g zahăr

- 10 g sare

- 30 g unt topit

- un ou

- 250 ml lapte cald

- o lingură de semințe de susan

Pentru carne:

- 800 g carne tocată de vită (70% carne, 30% grăsime)

- o ceapă mică rasă fin

- 2 căței de usturoi pisați

- o linguriță de sos Worcestershire

- Sare și piper după gust

Pentru toppinguri:

- 4 felii de brânză Cheddar sau Gouda

- o roșie mare, tăiată felii subțiri

- Frunze de salată (lăptucă sau rucola)

- 4 felii de castraveți murați

- Ceapă roșie, tăiată inele subțiri

- Sos ketchup sau maioneză

- Muștar Dijon

 

Burgeri - Rețeta pas cu pas

 

Chiflele pentru burgeri

Amestecarea ingredientelor: Într-un bol mare, adaugă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea. Amestecă bine ingredientele uscate pentru a se distribui uniform.

Frământarea aluatului: În centrul făinii, fă o gaură și adaugă oul, untul topit și laptele cald. Frământă aluatul timp de 10-15 minute până devine elastic și neted. Dacă aluatul este prea lipicios, adaugă treptat puțină făină, dar nu prea mult.

Lăsarea la dospit: Acoperă aluatul cu un prosop umed și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Formarea chiflelor: După ce aluatul a dospit, împarte-l în 6-8 bile egale. Modelează fiecare bilă într-o formă rotundă și aplatizează-le ușor. Așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să mai crească timp de 30 de minute.

Coacerea: Preîncălzește cuptorul la 190°C. Unge chiflele cu un ou bătut și presară semințele de susan deasupra. Coace-le timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii.

Prepararea cărnii pentru burger

Amestecarea ingredientelor: Într-un bol mare, amestecă carnea tocată de vită cu ceapa rasă, usturoiul pisat, sosul Worcestershire, sare și piper. Nu amesteca prea mult pentru a nu strica textura cărnii.

Formarea burgerilor: Împarte amestecul de carne în 4 porții egale și modelează fiecare porție într-o chiftea de aproximativ 2 cm grosime. Asigură-te că sunt puțin mai mari decât chiflele, deoarece se vor micșora la gătit.

Gătirea burgerilor: Încălzește o tigaie grill sau o tigaie obișnuită la foc mediu-înalt. Prăjește chiftelele timp de 3-4 minute pe fiecare parte pentru a obține un interior suculent, dar bine gătit la exterior. În ultimele minute de gătit, adaugă câte o felie de brânză deasupra fiecărui burger pentru a se topi frumos.

Asamblarea burgerilor

Pregătirea chiflelor: Taie chiflele în jumătate și prăjește-le ușor pe partea interioară, fie în tigaie, fie pe grill. Acest pas adaugă o textură crocantă și previne înmuierea chiflei de la sosuri.

Asamblarea: Pe partea inferioară a fiecărei chifle, întinde un strat de muștar și adaugă frunzele de salată. Așează apoi burgerul cu brânza topită, felii de roșii, ceapă roșie și castraveți murați. Adaugă ketchup sau maioneză după preferință și acoperă cu partea superioară a chiflei.

Servirea: Servește burgerii imediat, alături de cartofi prăjiți crocanți sau o salată proaspătă.

Secretul bucătarului: Pentru a obține un burger cu adevărat delicios, nu presa carnea în timpul gătitului și asigură-te că folosești carne cu un conținut adecvat de grăsime. Grăsimea este cheia pentru un burger suculent și plin de savoare. În plus, chiflele proaspăt coapte fac o diferență uriașă în gustul final. Pregătește totul cu grijă și nu te grăbi în niciun pas pentru a obține un burger demn de un restaurant de top!

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                          

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                           

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel