Acești burrito de carne de vită sunt o variantă de cină sau prânz perfectă pentru zilele în care vrei să diversifici mâncarea pe care o gătești în mod normal.
În plus, rețeta este top secretă, deoarece burrito-ul nu se înmoaie - și încă are un gust delicios, chiar și dacă îl congelezi. Secretul? Eliminând legumele și sosurile apoase, tortilla rămâne fermă și proaspătă. Este o rețetă de burrito care chiar oferă acel exterior crocant... și acel interior cald și cu brânză!
Câteva sfaturi pentru a vă ajuta la pregătirea burrito-ului
Dacă doriți să vă asigurați că aceștia sunt ușor de congelat, săriți peste orice umplutură apoasă, cum ar fi roșiile, salsa sau salata, care nu fac decât să rezulte o tortilla înmuiată.
Dacă preferați burrito mai mici, puteți ajusta cantitatea de ingrediente pe care o folosiți. De exemplu, folosiți mai puțin orez sau mai puțină brânză pentru o opțiune mai ușoară.
Această rețetă este menită doar ca un ghid. Puteți alege ingredientele preferate și să le folosiți în locul lor! De exemplu, schimbați carnea de vită și înlocuiți-o cu carne tocată de curcan sau de pui, dacă asta este preferința dvs. Folosiți orez brun în loc de orez alb. Folosiți fasole neagră în loc de fasole prăjită. Folosiți condimente pentru taco făcute în casă în loc de cele de la pachet. Ați prins ideea...
Nu uitați de garnituri! Acești burrito sunt serviți cel mai bine cu avocado sau guacamole, salsa sau smântână, roșii proaspete feliate, ceapă roșie, etc. Nu fiți timizi!
Burrito de vită - Ingrediente
- 450 g de carne de vită tocată slabă
- 1 pachet de amestec de condimente pentru taco
- 200 g de fasole roșie prăjită sau fasole neagră scursă și clătită
- 100 g de boabe de porumb
- 750 g de orez fiert
- 6 tortillas mari din făină
- 250 g de brânză Cheddar mărunțită
Garnitură opțională: ceapă roșie tăiată mărunt; salată verde; roșii tăiate cubulețe sau salsa; smântână; coriandru proaspăt; avocado sau guacamole
Vezi și: Tort de vafe. Rețeta rapidă și ușoară, ca atunci când erai copil
Burrito de vită - Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Pulverizați o tavă de copt cu spray de gătit și lăsați-o deoparte.
Gătiți carnea de vită cu amestecul de condimente pentru taco, conform instrucțiunilor de pe pachetul de condimente.
Pentru a pregăti 1 burrito: întindeți 30 g de fasole în centrul tortilelor; acoperiți cu 125 g de orez, carne de vită, 2 linguri de porumb și 50-60 g de brânză.
Se îndoaie părțile opuse ale fiecărei tortilla, apoi se rulează, în stil burrito. Se așază în farfuria pregătită, cu cusăturile în jos. Se repetă cu restul ingredientelor pentru a pregăti în total 6 burrito.
Se acoperă cu folie de aluminiu și se coace timp de 25 de minute (până când se încălzesc bine). Dacă coaceți burritos din frigider când sunt încă reci, va dura aproximativ 30-35 de minute pentru ca aceștia să se încălzească.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News