Butter chicken. Reţeta cu care Antonia şi Alex Velea au impresionat juriul de la Chef la Cuţite. Cum se prepară

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Antonia si Alex Velea la "Chef la cuţite" - captura video
Antonia si Alex Velea la "Chef la cuţite" - captura video

Butter chicken, o reţetă delicioasă din bucătăria indiană, cu care Antonia şi Alex Velea au dat pe spate juriul de la "Chef la cuţite". Este uşor de preparat şi foarte aromată. Însă celebrul cuplu a adăugat un ingredient care le place enorm şi care dă savoare preparatului.

Pregătire: 15 minute

Gătit: 45 minute

Total: 1 oră

Porţii: 6

 

Butter chicken. Ingrediente pentru şase porţii

 

1 cană unt

1 ceapă tocată

1 lingură usturoi tocat

1 conservă de sos de roșii

3 căni de smântână grea

2 linguriţe sare

1 linguriță de piper Cayenne

1 linguriţă garam masala

1 ½ piept de pui dezosat, fără piele, tăiat în bucățele

2 linguri ulei vegetal

2 linguri tandoori masala

 

Butter Chicken (sursa foto Flickr)

 

Mod de preparare

 

Pasul 1

Marinaţi carnea  cu câteva ore sau chiar o noapte înainte în iaurt şi condimente.

Pasul 2

Preîncălziți cuptorul la 190 grade C. Topiți câteva linguri de unt într-o tigaie la foc mediu. Se amestecă ceapa și usturoiul și se fierbe încet, până când ceapa se caramelizează şi prinde o culoare maro închis, aproximativ 15 minute.

Pasul 3

Între timp topiți restul de unt într-o cratiță la foc mediu-mare, împreună cu sosul de roșii, smântâna grea, sarea, piperul și garam masala. Aduceți la foc mic, apoi reduceți căldura la mediu-scăzut; acoperiți și fierbeți timp de 30 de minute, amestecând ocazional. Apoi amestecați ceapa caramelizată.

Pasul 4

În timp ce sosul fierbe, puneţi pieptul de pui tăiat în cuburi cu ulei vegetal până când este acoperit, apoi condimentați cu tandoori masala și întindeți-l pe o foaie de copt. Aici cuplul Antonia - Alex Velea au adăugat un ingredient secret: boia afumată.

Pasul 5

Coaceți puiul în cuptorul preîncălzit până când nu mai este roz în centru, aproximativ 12 minute. Odată gata, adăugați puiul în sos și fierbeți timp de 5 minute înainte de servire.

Se serveşte pe un pat de orez simplu fiert.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel