Pregătire: 15 minute
Gătit: 45 minute
Total: 1 oră
Porţii: 6
Butter chicken. Ingrediente pentru şase porţii
1 cană unt
1 ceapă tocată
1 lingură usturoi tocat
1 conservă de sos de roșii
3 căni de smântână grea
2 linguriţe sare
1 linguriță de piper Cayenne
1 linguriţă garam masala
1 ½ piept de pui dezosat, fără piele, tăiat în bucățele
2 linguri ulei vegetal
2 linguri tandoori masala
Mod de preparare
Pasul 1
Marinaţi carnea cu câteva ore sau chiar o noapte înainte în iaurt şi condimente.
Pasul 2
Preîncălziți cuptorul la 190 grade C. Topiți câteva linguri de unt într-o tigaie la foc mediu. Se amestecă ceapa și usturoiul și se fierbe încet, până când ceapa se caramelizează şi prinde o culoare maro închis, aproximativ 15 minute.
Pasul 3
Între timp topiți restul de unt într-o cratiță la foc mediu-mare, împreună cu sosul de roșii, smântâna grea, sarea, piperul și garam masala. Aduceți la foc mic, apoi reduceți căldura la mediu-scăzut; acoperiți și fierbeți timp de 30 de minute, amestecând ocazional. Apoi amestecați ceapa caramelizată.
Pasul 4
În timp ce sosul fierbe, puneţi pieptul de pui tăiat în cuburi cu ulei vegetal până când este acoperit, apoi condimentați cu tandoori masala și întindeți-l pe o foaie de copt. Aici cuplul Antonia - Alex Velea au adăugat un ingredient secret: boia afumată.
Pasul 5
Coaceți puiul în cuptorul preîncălzit până când nu mai este roz în centru, aproximativ 12 minute. Odată gata, adăugați puiul în sos și fierbeți timp de 5 minute înainte de servire.
Se serveşte pe un pat de orez simplu fiert.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News