Gabriela Firea, după pierderea funcției în PSD: "Nimic nu e pierdut, cât timp capul se ridică din nou"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
 Gabriela Firea, după pierderea funcției în PSD: "Nimic nu e pierdut, cât timp capul se ridică din nou"
Gabriela Firea, după pierderea funcției în PSD: "Nimic nu e pierdut, cât timp capul se ridică din nou"

Gabriela Firea, europarlamentar PSD și fost prim-vicepreședinte al partidului, a postat duminică pe pagina sa de Facebook un mesaj semnificativ, la o zi după ce a absentat de la congresul PSD, eveniment în urma căruia a pierdut funcția de prim-vicepreședinte în favoarea lui Daniel Băluță. 

Mesajul postat de Firea a fost un citat din părintele Arsenie Papacioc, care subliniază importanța menținerii credinței și a forței interioare în fața dificultăților: „Nimic nu e pierdut, atât timp cât credinţa este în picioare, cât sufletul nu abdică şi capul se ridică din nou”.

Prin distribuirea acestui citat, Gabriela Firea pare să sugereze că, deși a pierdut o funcție importantă în partid, nu consideră această pierdere ca fiind definitivă sau insurmontabilă. Mesajul ei transmite o notă de rezistență și determinare, lăsând impresia că nu intenționează să renunțe la cariera politică sau la influența sa în PSD.

De altfel, absența sa de la congres a alimentat speculațiile privind o posibilă nemulțumire față de actuala conducere a partidului și față de direcția în care acesta se îndreaptă, însă Firea a ales să nu comenteze direct aceste zvonuri.

 

Gabriela Firea și-a exprimat public susținerea pentru candidatura lui Marcel Ciolacu

 

Deși Gabriela Firea și-a exprimat public susținerea pentru candidatura lui Marcel Ciolacu la funcția de președinte al României, această pierdere a funcției de prim-vicepreședinte ridică întrebări privind poziția sa actuală în partid și viitorul său politic. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că nu crede că absența Gabrielei Firea de la congres are legătură cu pierderea funcției și a subliniat că în partid nu există niciun scandal.

„Nu cred. Au mai fost colegi care au avut alte activități. Am vorbit la telefon. Am comunicat. Îmi pare rău să vă dezamăgesc, nu este niciun scandal în interiorul PSD. Și vă spun și de ce: pentru că, între timp, am învățat în patru ani, toți, să fim prieteni, să știm să glumim, să înțelegem că lucrurile sunt într-o schimbare și să fim maturi. De fapt, acesta este cel mai mare câștig pe care eu, personal, l-am obținut de când conduc PSD”, a afirmat Ciolacu, încercând să minimizeze orice tensiuni care ar putea fi percepute în interiorul partidului.

Cu toate acestea, contextul politic rămâne unul complex, iar absența unei figuri importante precum Gabriela Firea de la un eveniment atât de crucial precum congresul partidului nu poate trece neobservată. În plus, pierderea unei funcții de conducere poate sugera o repoziționare a sa în peisajul politic al PSD, iar reacția sa publică, deși rezervată, indică faptul că Firea își menține poziția și rămâne vigilentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel