Cadavrele a trei civili ucraineni care prezentau semne de tortură, găsite în Bucea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția ucraineană a anunțat că a găsit cadavrele a trei bărbați în Bucea, la nord de Kiev, care prezentau mai multe răni prin împușcare, ceea ce sugerează că aceștia au fost torturați, potrivit The Guardian.

Într-un videoclip postat pe YouTube, șeful poliției regionale din Kiev, Andrii Nebitov, a declarat că rănile de glonț de la extremitățile bărbaților arată că aceștia au fost torturați.

În cele din urmă, fiecare dintre bărbați a fost împușcat în tâmplă.

Hainele bărbaților arătau că erau civili. Aceștia nu au putut fi identificați deoarece fețele lor au fost desfigurate.

Nebitov a declarat că bărbații au fost găsiți în gropi puțin adânci în pădurile din apropierea satului Myrotske.

Cadavrele a trei civili ucraineni care prezentau semne de tortură, găsite în Bucea

 

Descoperirea vine după ce procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, a anunțat că au fost identificați 10 soldați ruși care ar fi fost implicați în abuzuri privind drepturile omului în timpul ocupației de o lună a orașului Bucea.

Venediktova a mai spus că anchetatorii ucraineni au identificat „peste 8.000 de cazuri” de presupuse crime de război de la invazia Rusiei, care includ acuzații de „ucidere a civililor, bombardarea infrastructurii civile, tortură” și „crime sexuale”, potrivit Mediafax.

O brigadă acuzată de comiterea de crime de război în orașul ucrainean Bucea a primit un titlu onorific din partea președintelui rus Vladimir Putin, relatează CNN. 

Într-o scrisoare, Putin a felicitat Brigada 64 de pușcași motorizați rate din Rusia pentru "marele lor eroism și curaj" și a acordat unității titlul de "Gărzi" pentru "protejarea suveranității Rusiei".

Brigada "Măcelarilor" de la Bucea, decorată de Putin

 

"Această înaltă distincție vă recunoaște meritele deosebite, marele eroism și curaj în apărarea patriei voastre și în protejarea suveranității și intereselor naționale ale Rusiei", a spus Putin în scrisoare.

"Prin acțiunile abile și îndrăznețe din timpul operațiunii militare speciale din Ucraina, personalul unității a devenit un model de urmat în îndeplinirea datoriei militare, curaj, devotament și profesionalism", a continuat scrisoarea.

La începutul acestei luni, gropi comune pline cu sute de civili uciși - pe care echipele CNN le-au vizitat - au fost descoperite în orașele Bucea și Borodianka, după retragerea forțelor ruse din regiunea Kiev.

Într-o declarație emisă la 4 aprilie, Ministerul ucrainean al Apărării i-a numit pe militarii Brigăzii 64 criminali de război direct implicați în atrocitățile comise împotriva civililor din Bucea.

Zelenski a cerut Moscovei să înceteze să mai comită "crime de război"

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia pentru aceste crime și a cerut Moscovei să înceteze să mai comită "crime de război".

Kremlinul a negat orice implicare în masacrele în masă, reiterând în același timp afirmațiile nefondate potrivit cărora imaginile cu cadavrele civililor de pe străzile din Bucea sunt false.

În timpul unei vizite la Bucea și Borodianka săptămâna trecută, procurorul-șef al Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, a declarat că există "motive rezonabile de a crede că sunt comise crime care țin de jurisdicția CPI".

Dar Khan a avertizat, de asemenea, că va fi "o provocare" să se garanteze că se va face dreptate în Ucraina, având în vedere decizia Rusiei de a-și retrage semnătura de statutul CPI care conferă curții jurisdicția de a urmări în justiție persoane pentru genocid, crime împotriva umanității, crime de război și crimă de agresiune.

Rusia nu își extrădează cetățenii în alte țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel