Secretul acestei rețete este simplu: respectiva cafea trebuie pusă la frigider și servită de fiecare dată când căldura ne copleșește. Ideal ar fi să fie servită sub o umbrelă, pe plajă. În plus, poate fi pregătită chiar dacă nu avem la dispoziție moka clasic sau altă mașină specială. De fapt, avem nevoie de lapte, puțină cafea instant și un borcan.
Ingredientele pentru două porții:
300 de mililitri de lapte rece;
două lingurițe de cafea granulată;
două cuburi de gheață;
o linguriță stevie, dar puteți folosi și zahăr normal, dar și miere;
o lingură de înghețată la alegere.
Pentru garnitură: 10 grame de ciocolată topită; 5 grame de alune tocate.
Cafea cu gheață la borcan. O idee originală și rapidă pentru vară. O porție are doar 120 calorii. Mod de pregătire
În primul rând, luați un borcan de sticlă cu o capacitate de aproximativ 600 de mililitri și turnați cafeaua solubilă, stevia (zahărul granulat sau chiar mierea) și laptele.
Odată ce ați făcut asta, nu mai rămâne decât să închideți borcanul cu un capac și să agitați totul timp de patru sau cinci minute, astfel încât cafeaua și zahărul să se dizolve bine.
Vă sugerăm și: Negresă de ciocolată, cu nucă și mentă. Un desert delicios și irezistibil, în zilele aride de vară
Ultimul lucru este să adăugați cuburile de gheață într-un pahar, lingură de înghețată și să turnați cafeaua. La final, o puteți garnisi cu ciocolată topită și alune mărunțite. Poftă bună!
Ar putea să vă placă și: Înghețată în două culori, fără zahăr. Desertul GENIAL cu puține calorii
Timp de preparare - 5 minute, porții - 2, calorii - 120 pe porție.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News