Cafeaua, mai mult decât un aliment

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: Pexels - @Samer Daboul
Sursă foto: Pexels - @Samer Daboul

Potrivit unor noi cercetări, o ceașcă de cafea de dimineață poate face mai mult decât să te încurajeze.

Cantitățile moderate de cofeină pe zi, din ceai sau cafea, au fost asociate cu un risc mai scăzut de a dezvolta multimorbiditate cardiometabolică, a afirmat autorul principal al studiului, dr. Chaofu Ke, profesor asociat al Universității Soochow în Suzhou, China. Prin multimorbiditatea cardiometabolică se înțelege coexistența a cel puțin două boli cardiometabolice, cum sunt accidentul vascular cerebral și diabetul de tip 2.

Cercetătorii au analizat date de la 180.000 de oameni din Biobank-ul Marii Britanii. Biobank este o bază de date biomedicală uriașă și o resursă de cercetare care urmărește oamenii pe termen lung.

Cei implicați în studiu nu au avut boli cardiometabolice la început. Informațiile au inclus consumul auto-raportat de cofeină al participanților din cafea sau ceai negru sau verde și bolile cardiometabolice pe care le-au dezvoltat prin datele de îngrijire primară și înregistrările spitalicești, potrivit studiului publicat în Jurnalul de Endocrinologie Clinică al Societății Endocrine & Metabolism, anunță cnn.com.

Consumatorii moderati de cofeina au avut un risc redus de multimorbiditate cardiometabolica de nou debut. Riscul a fost redus cu 48,1% dacă au consumat trei căni pe zi sau cu 40,7% dacă au avut 200 până la 300 de miligrame de cofeină pe zi, în comparație cu persoanele care nu au băut sau nu au băut mai puțin de o ceașcă.

Ultimele observații se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi cu privire la consumul de cofeina și substanțele naturale consumate în mod obișnuit care conțin cofeină și îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară.

Studiul a fost observațional și a putut arăta doar o legătură între cofeină și sănătatea inimii, însă și existența altor factori pot fi cauza îmbunătățirii sănătății inimii.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel