Căile ferate elvețiene folosesc drone împotriva desenatorilor de graffiti

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Căile Ferate Federale Elvețiene se confruntă de ani de zile cu o problemă care crește în fiecare an: vandalismul vagoanelor și a infrastructurii de cale ferată prin graffiti.

Acțiunile celor care desenează pe vagoane și infrastructura de cale ferată cu graffiti costă Căile Ferate Federale Elvețiene peste 5 milioane de franci elvețieni pe an.

După ce au primit autorizație de la Oficiul Federal al Aviației Civile, începând din iulie Căile Ferate Elvețiene vor folosi drone împotriva celor care pictează cu graffiti. Mai exact, autorizarea se referă la funcționarea sistemului de drone Beehive 1 de la Sunflower Labs. Dronele sunt automatizate, dar sunt monitorizate de oameni și zboară până la 30 de metri înălțime și sunt folosite doar în zona pistei, unde accesul neautorizat este interzis, anunță swissinfo.ch. Ținta sunt artiștii graffiti care pătrund noaptea în incinta căii ferate.

Compania feroviară este nevoită să scoată din circulație cât mai repede vagoanele pictate, pentru a nu încuraja practica. Trenurile afectate sunt transferate la un atelier pentru curățenie, operațiune care poate dura zeci de ore pentru un tren complet pictat. Căile Ferate au recunoscut că toate costurile au fost transferate călătorilor fie prin prețuri mai mari ale biletelor, fie prin taxe.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel