California interzice legal șase substanțe chimice legate de probleme de comportament la copii

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

California a devenit primul stat din SUA care a adoptat un proiect de lege care interzice utilizarea colorantului roșu nr. 40 dar și a altor cinci substanțe chimice în alimentele servite în școlile publice. Daca proiectul, sprijinit de cele două mari partide, va fi acceptat, va deveni lege, și va interzice utilizarea unor ingrediente care se găsesc în anumite cereale, înghețată, băuturi, bomboane, acadele, chipsuri de brânză cu aromă, jeleuri și alte produse.

Cunoscută drept Legea privind siguranța alimentară a școlile din California, a fost introdusă de deputatul democrat Jesse Gabriel, în februarie anul acesta. Aceasta interzice școlilor să ofere alimente sau băuturi care conțin colorant roșu nr. 40, coloranții galben nr. 5 și 6, coloranții albaștri nr. 1 și 2 și colorantul verde nr. 3.

Guvernatorul Californiei, democratul Gavin Newsom, are timp până pe 30 septembrie să semneze legea. Dacă va fi aprobată, legea ar urma să fie adoptată la 31 decembrie 2027.

California găzduiește cel mai mare sistem de școli publice din țară, cu peste 6,3 milioane de studenți și 10.000 de școli, precizează CNN.

Proiectul de lege provine din îngrijorarea că acești coloranți ar putea dăuna capacității copiilor de a învăța, deoarece aceștia au fost legați de dificultățile de comportament și scăderea atenției în rândul copiilor.

Pe lângă evaluările proprii ale FDA, a mai fost precizat că ”toți coloranții enumerați au fost supuși recent evaluărilor privind siguranța alimentelor de către JEFCA - Comitetul de experți FAO/OMS pentru aditivi alimentari - și au fost determinați a fi siguri pentru utilizare în alimente în condițiile actuale de utilizare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel