"Avem spitale și școli vechi de zeci de ani. Și apropieri de școli. Voi aveți idee ce înseamnă o școală la sate? Cum clasele 1-4 se înghesuie într-o singură cameră neîncălzită, fără dotări, fără nimic. Din punct de vedere educațional, nu avem medici, nu avem tehnologie, nu avem învățământ, nu avem profesori, nu avem șosele. N-avem forță de muncă, nu avem stabilitate economică, iar mediul de afaceri este decimat de legi mincinoase. Lăsând la o parte că nu există niciun fel de predictibilitate pentru mediul românesc de afaceri, care este cel mai important.
În plus, toți românii de peste graniță sunt ținuți intenționat ca masă de sclavi, ca să-i servească pe bogații Europei. Ciolacu, ai luat bani de la cei mai slăbiți, de la copii, de la alocații, de la bătrâni. Ai luat bani de la cei care nu se pot apăra în fața tiraniei voastre. Bine, nici o problemă, îi vom apăra noi, poporul," a spus Călin Georgescu într-o parte a unui discurs mai lung adresat celor care au ieșit în stradă și l-au susținut la Curtea de Apel a României.
AUR vrea protest pentru Călin Georgescu
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă că va organiza un protest în Piaţa Universităţii în data de 12 ianuarie.
"Duminică, 12 ianuarie, la ora 14:00, Piaţa Universităţii va fi locul unde mii de români sunt aşteptaţi să participe la un protest naţional autorizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). Prin unirea vocilor românilor vrem să transmitem un mesaj clar: ne dorim reluarea alegerilor cât mai urgent! Românii aşteaptă de cinci ani încheierea mandatului lui Klaus Iohannis şi, odată cu aceasta, oportunitatea unui nou început, cu o nouă guvernare", se arată într-un comunicat transmis de AUR.
Potrivit sursei citate, anularea alegerilor prezidenţiale şi reluarea procesului electoral reprezintă "o încălcare gravă a democraţiei".
"Suntem alături de alegătorii lui Călin Georgescu, cei mai nedreptăţiţi de anularea turului 2, şi ne dorim ca România să devină cu adevărat o ţară democratică şi un stat funcţional", afirmă AUR.
Totodată, AUR critică "ordonanţa trenuleţ" adoptată de Guvern, considerând că aceasta "încalcă flagrant principiile statului de drept, drepturile contribuabililor şi echilibrul constituţional, având consecinţe devastatoare asupra economiei şi mediului de afaceri din România".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News