Cancelarul Austriei, Karl Nehammer: Avem o țară model. Nu suntem de acord cu noile legi UE

Narcis Popa |
Data publicării:
Schengen. Nehammer, nou anunț despre votul pentru România, înainte de vizita în Bulgaria. Sursa foto: Agerpres
Schengen. Nehammer, nou anunț despre votul pentru România, înainte de vizita în Bulgaria. Sursa foto: Agerpres

Cancelarul Karl Nehammer este supărat pe noile reglementări ale Uniunii Europene care a adoptat o lege pentru refacerea a 20% din suprafața terestră și maritimă. 

Până în 2030, toate țările Uniunii Europene trebuie să contribuie semnificativ pentru a reface minimum 20% din suprafața terestră sau maritimă. 

„Legea de refacere a naturii” planificată prevede că vor fi reîmpădurite mai multe zone de foste păduri, mlaștinile vor fi reformate și râurile vor fi readuse la starea lor naturală. Karl Nehammer spune că Uniunea Europeană se implică totuși prea mult în politicile de stat, fără să ia în calcul anumite elemente specifice fiecărei regiuni. 

„Austria este o țară model când vine vorba de protejarea naturii și a mediului și vrem să rămânem așa – dar nu avem nevoie de reglementări complet excesive pentru asta," a spus acesta.

Mai degrabă, Nehammer vede acest lucru ca un „exemplu de model de suprareglementare de la Bruxelles”. Acesta dă de înțeles că nu va respecta noile legi ale Uniunii Europene pentru zona de mediu. 

"Prin urmare, regulamentul nu ia în considerare circumstanțele regionale. Nu vom fi de acord cu acest regulament. Austria nu va vota niciodată pozitiv pentru așa ceva”, mai spune Nehammer.

Organizația pentru protecția mediului WWF spune că blocarea legislației UE este nesustenabilă din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, nu este în pericol doar clima, ci și „securitatea alimentară în Europa”. Un „risc real” pentru aceasta este, mai presus de toate, ocuparea de tot mai mult teren prin extinderea orașelor, susține organizația. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel