Printre măsurile propuse se află redeschiderea treptată a restaurantelor în intervalul 15 mai - 15 iunie, păstrarea distanței de 1.5 - 2 metri între mese, maximum 8 locuri la fiecare masă, și cel mult 200 de clienți în același timp în restaurant.
De asemenea, ar urma ca fiecare casă de marcat să fie dotată cu un ecran de protecție din plexiglas, iar clienții vor fi nevoiți să poarte măști de protecție și mănuși.
Mai mult decât atât, clienților le va fi verificată temperatura la intrare.
„Propunem 3 pași pentru redeschiderea restaurantelor, începând mai întâi cu terasele. Ca dată, dorim să fie cea de 15 mai, când Guvernul a promis că ar putea relaxa aceste măsuri. În această perioadă ne propunem o distanțare socială, măsuri de securitate sanitară în locațiile noastre, precum și o reașezare, o rearanjare a locațiilor. Dacă toate lucrurile evoluează bine, după 2 săptămâni am dori ca pasul următor să se adreseze și interiorului restaurantelor”, a declarat președintele patronalului Horeca, Daniel Mischie, la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News