Discuţiile vor porni de la cele două mari studii Rethink care vor fi lansate, respectiv un studiu care va analiza valorile celor mai influenţi 20% dintre români, inclusiv atitudinea faţă de România, intenţiile de emigrare şi temerile trăite şi o analiză a profilului demografic al românilor, care va surprinde tendinţe emergente în privinţa depopulării, apariţiei unor zone metropolitane majore, migraţiei şi educaţiei. Studiul include un index al vulnerabilităţii demografice a judeţelor ţării.
Agenda evenimentului va include sesiuni plenare şi ateliere interactive, în cadrul cărora participanţii vor putea explora subiecte, precum impactul tehnologiilor emergente asupra pieţei muncii, evoluţia educaţiei în era digitală şi provocările etice ale inteligenţei artificiale.
Intenţiile de emigrare şi temerile românilor, analizate la al doilea summit ReThink România
Cei 300 de invitaţi vor avea oportunitatea de a construi scenarii pentru viitorul imediat al României, dar şi de a identifica potenţiale soluţii pentru o mai bună formare a capitalului uman în România. Peste 20 de vorbitori şi facilitatori vor seta direcţiile principale, o listă a lor fiind disponibilă pe pagină oficială a evenimentului.
'Suntem încântaţi că această a doua ediţie a summit-ului aduce împreună lideri şi inovatori din mai multe domenii, care, timp de două zile, se vor gândi şi vor coopera în direcţia pe care, sperăm şi ne dorim noi ca România să o urmeze în anii următori. Vom avea prezentări şi ateliere, integrăm impactul pe care inteligenţa artificială îl aduce extinderii potenţialului uman. În acelaşi timp, ne este clar că noi toţi avem paşi de parcurs, împreună, pentru ca în 2050, România să fie ţara în care copiii si nepoţii noştri vor iubi să trăiască', a declarat Dragoş Anastasiu, Preşedintele Rethink România.
ReThink România este o iniţiativă a unor antreprenori care cred că, în ultimii 30 de ani, România nu şi-a atins potenţialul şi care s-au hotărât să schimbe direcţia pe care o urmează ţara noastră. Fondat în 2019, Rethink este dedicat creşterii calităţii discursului public şi a politicilor din zona demografiei, educaţiei şi a schimbării mentalităţii, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News