Căpșune umplute cu brânză. Un desert răcoritor, foarte gustos și extrem de simplu de făcut

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Căpșune umplute cu brânză. Un desert răcoritor, foarte gustos și extrem de simplu de făcut (Foto ILUSTRATIV)
Căpșune umplute cu brânză. Un desert răcoritor, foarte gustos și extrem de simplu de făcut (Foto ILUSTRATIV)

Indiferent de vârstă, iubitorii de fructe vor aprecia cu siguranță un desert pe bază de căpșune. Combinația de biscuite, cremă de brânză și biscuite este câștigătoare. 

Fie că dai buzna în piață imediat cum apar, fi că le culegi cu mâna ta din grădină, căpșune umplute cu brânză este un desert care nu trebuie să lipsească din caietul oricărei gospodine.

Căpșune umplute cu brânză. Ingrediente

 

- 500 de grame de căpșune mari

- 200 grame de cremă de brânză natur

- 1 pachet de biscuiți cu scorțișoară

- 5 linguri de zahăr pudră

- 1 linguriță esență de rom

- 1 linguriță de unt

- 100 de grame ciocolată neagră, topită

Vezi și: Gogoși tăiate cu paharul, gustul copilăriei. Așa îți aduci aminte de vacanțele la bunici

Căpșune umplute cu brânză. Mod de preparare

 

Mai întâi pregătim umplutura pentru căpșune, amestecând cremă de brânză cu esența de rom și 3 linguri de zahăr pudră. Compoziția obținută trebuie să fie cremoasă și omogenă și se păstrează la frigider.

Separat, pregătim un crumble de biscuiți. Se amestecă biscuiții cu zahărul pudră rămas și unt și se mixează totul cu ajutorul unui  robot sau blender. Compoziție obținută va fi asemănătoare cu cea pentru blatul de cheesecake. Perfect și pentru căpșune umplute cu brânză!

Cum pregătim căpșunele

 

Spălăm căpșunele și le scoatem miezul. Ori folosim un instrument special, ori un cuțitaș, chiar dacă e puțin mai migălos. Umplem căpșunile cu compoziția de cremă de brânză, apoi le sigilăm cu amestecul de biscuite.

Căpșunile se așează pe un platou și le putem decora cu ciocolată neagră.

Secretul ciocolatei: pentru a obține o ciocolată cremoasă, trebuie s-o pui într-o pungă, iar apoi s-o introduci într-o cană cu apă fierbinte. După ce se înmoaie ciocolată, punga se înțeapă la un colț și începe procesul de decorare.

Această rețetă de căpșune umplute cu brânză trebuie păstrată la rece până în momentul servirii.

Poftă bună!

Vezi și: Prăjitura Siret cu ness. Rețeta veche de cofetărie din zona Galațiului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel