Care dintre tinerii europeni pleacă cel mai târziu din casa părinţilor. Statistici incredibile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Croaţii s-au poziţionat pe primul loc în clasamentul europenilor care locuiesc cel mai mult cu părinţii: în medie, aceştia decid să plece din casa părinţilor la 33 de ani.

 Aceste date au fost furnizate de agenţia europeană de statistică Eurostat. Locuitorii ţărilor UE care se îndepărtează de părinţii lor după vârsta de 30 de ani sunt din Slovacia (în medie la 30,8 ani), Grecia (30,7 ani), Bulgaria, Spania (ambele 30,3 ani), Malta (30,1 ani) şi Italia (30 ani).

Locuitorii din nordul Europei devin independenţi mai devreme decât alţii. Printre aceştia, se numără locuitorii Finlandei (21,3 ani), Suediei (21,4 ani) şi Danemarcei (21,7 ani).

În medie, cetăţenii UE pleacă din casa părinţilor lor la vârsta de 26,4 ani. Fetele rămân în cuibul parental mai puţin decât băieţii - în medie, fetele încep viaţa independentă la 25,4 ani, iar băieţii - la 27,3 ani.

Conform statisticilor, aproape 70% dintre ruşii intervievaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani locuiesc singuri. Aproximativ 8,8 milioane de oameni locuiesc cu părinţii lor, adică fiecare al patrulea rus cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

Anterior, Europulse a anunţat că, din 2022, tinerii spanioli care doresc să plece din casa părinţilor pot conta pe o alocaţie lunară de 250 de euro, dacă nu au bani pentru a-şi închiria propria locuinţă, potrivit unei statistici citate de Europulse, titrează Rador Radio România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel