Care sunt cele mai frumoase plaje publice gratuite din Italia

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Din ce în ce mai mulți dintre cei aproape 8.000 de kilometri de țărm ai Italiei sunt ocupați de hoteluri private, iar petrecerea unei zile la plajă poate costa destul de mult. Vestea bună este că multe dintre cele mai idilice plaje ale țării rămân cu acces liber. Publicația The Local a făcut o selecție a opt dintre cele mai frumoase plaje gratuite din Italia.  

Plajele libere din Italia sunt cele care, în general, nu oferă prea multe servicii, deși unele pot oferi facilități de bază, cum ar fi toalete și snack-baruri.

În cazul în care o plajă publică este situată lângă cluburi balneare private, acestea închiriază de obicei șezlonguri și umbrele persoanelor care nu sunt membre, deși taxele sunt din ce în ce mai mari.

Este de la sine înțeles că italienii iubesc să stea la plajă, astfel încât zonele libere se umplu adesea rapid, în special în weekenduri și în luna august. Pentru a vă asigura propriul petic de nisip, asigurați-vă că ajungeți acolo cât mai devreme posibil.

Fiordo di Furore, Coasta Amalfi

 

Situată în satul Furore, între orașele Amalfi și Positano, această plajă pitorească este una dintre cele mai frumoase de pe coasta Amalfi.

Defileul se mândrește cu o stâncă enormă în proeminență (de unde și numele de „fiord”), cu clădiri care îmbrățișează stâncile orașului, creând un golfuleț superb.

Complet gratuit pentru public, există posibilitatea de a închiria șezlonguri și umbrele. Ajungeți acolo dimineața devreme dacă sunteți un adorator al soarelui, deoarece nisipurile sunt răcoroase și umbroase după-amiaza.

Marina Piccola, Capri

 

Insula Capri este renumită pentru că îi atrage pe cei bogați și faimoși pe țărmurile sale, dar nu atât de mult pentru plajele sale. Excepție face această mică bijuterie cu pietricele strălucitoare, care se află sub Muntele Solaro, pe coasta de sud a insulei.

Accesibil pe jos pe o potecă întortocheată, portul este împărțit la mijloc de Scoglio delle Sirene, sau Stânca Sirenelor (numită după legendarele ispite din Odiseea lui Homer, ale căror voci seducătoare îi atrăgeau pe marinari să naufragieze pe stâncile zimțate).

Faceți o baie în acest loc magic, având ca fundal stâncile iconice I Faraglioni.

Torre Canne, Brindisi

 

Câștigător al premiului Blue Flag, Torre Canne este apreciat pentru frumusețea sa naturală, precum și pentru priveliștile uimitoare ale farului Torre Canne.

Situată în Parcul Dune Costiere, această parte a coastei este caracterizată de nisip fin, moale și dune ondulate, presărate cu vegetație mediteraneană luxuriantă.

plaja-torre-canne-brindisi

Sperlonga, Lazio

 

Plajele lungi și înguste din Sperlonga sunt împărțite între ștranduri private și ștranduri publice gratuite.

Situată între Riviera di Levante și Riviera di Ponente, este la mai puțin de trei ore cu trenul sau la aproximativ două ore cu mașina de centrul Romei.

Buca delle Fate, Livorno

 

Într-un mic golf din apropierea orașului toscan Livorno se află Buca delle Fate. Însemnând „gaura zânelor”, această plajă superbă pare aproape învăluită în verde.

Se poate ajunge la ea doar pe o potecă îngustă de pământ - un drum care merită efortul suplimentar, pentru că, odată ce vă întindeți prosopul, vă veți bucura de o oază neatinsă cu vedere la insulele arhipelagului toscan.

Spiaggia di Levanto, Levanto

 

Situate la 80 de kilometri est de Genova, plajele din Levanto se întind de la Punta Mesco la Valle Santa, la granița cu Bonassola.

În fața arcurilor mari ale promenadei principale există o fâșie de plajă folosită pentru a trage bărcile de pescuit. Aceasta este una dintre cele mai mari plaje cu nisip liber din Levanto. Are un fund de mare foarte puțin adânc care se întinde destul de departe de țărm.

Este plaja perfectă pentru construirea castelelor de nisip și pentru jocuri la plajă cu mingea. Cu alte cuvinte, este ideală pentru copii, tineri și bătrâni.

spiaggia-di-levanto

Torre Salsa (rezervație naturală), Agrigento

 

Una dintre cele mai sălbatice plaje din Sicilia, cu nisipuri aurii și ape turcoaz, Torre Salsa este situată între Siculiana Marina și Ericlea Minoa, în cadrul rezervației naturale protejate.

Aici există mai multe plaje și golfulețe, precum și principala plajă liberă, o plajă pentru nudiști (Spiaggia Naturista) și Costone Bianco, o creastă de gips alb asemănătoare cu Scala dei Turchi.

Compromisul pentru descoperirea acestui paradis imaculat este că nu există facilități sau salvamari.

plaja-italia

Spiaggia di S'Orologiu, Sardinia

 

Această plajă în formă de semilună, formată din nisip galben fin, este acoperită de tufișurile mediteraneene caracteristice insulei.

Situată în zona din centrul coastei de est a Sardiniei, cunoscută sub numele de Tortolì, plaja are aproape un kilometru lungime și o lățime medie de aproximativ 34 de metri. Este mai mult decât capabilă să găzduiască confortabil până la 4.000 de turiști.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel