"Declaraţia de astăzi a preşedintelui Iohannis mă determină să prezint câteva motive pentru care cerea demisiei este nejusitificată.
Are cineva probe sau indicii că votul din ţară a fost fraudat? Dacă da, să înţelegem că PNL a câştigat nişte alegeri fraudate? Vă asigur că toate datele centralizate în ziua votului arată că nu au existat situaţii în planul ordinii publice care să influenţeze rezultatul votului
Dacă, din punct de vedere organizatoric, putem discuta de sincope, atunci tot MAI este acela care a sesizat public situaţiile privind funcţionarea tabletelor şi modul cum acestea semnalau, în mod eronat, diverse situaţii, care ar fi reprezentat un posibil vot multiplu. Însă, vă asigur că din verificările efectuate de către poliţie, nu s-au confirmat astfel de cazuri", a declarat Carmen Dan, într-o conferinţă la Ministerul Afacerilor Interne.
Carmen Dan: "Nimeni nu ar trebui să fie deranjat de timpul necesar exercitării votului în secţiile de votare"
Ministrul a mai spus că numărul secţiilor de votare nu a fost mai mic comparativ nu alte alegeri.
"În ceea ce priveşte numărul de secţii de votare, Guvernul nu a organizat mai puţine secţii în ţară decât la alte alegeri şi nici nu a înfiinţat secţii separate, ascunse prin diverse cătune sau locuri greu accesibile, aşa cum specula propaganda dreptei înainte încă să se adopte vreun act normativ privind desfăşutrarea referendumului. La aceste alegeri au fost organnizate, în plan naţional, un umăr de 18.730 de secţii de votare, în condiţiile în care la alegerile parlamentare din decembrie 2016, cele organizate de foştii tehnocraţi au fost 18.626, adică cu peste 100 de secţii de votare mai mult de această dată. (...) Ar fi putu Guvernul să decidă, în ziua alegerilor, organizarea în ţară a unor secţii de vot suplimentare? Eu cred că nu" a mai spus Carmen Dan.
Carmen Dan: "Nimeni nu s-a arătat deranjat de referendum. Lucrurile ar fi stat altfel dacă era un singur buletin de vot de ştampilat"
Ministrul a mai spus despre timpul petrecut în secţiile de votare că noimeni nu ar trebui să fie deranjat de acest lucru şi a spus că nu ar fi fost aglomerat dacă nu avea loc şi referendumul pentru Justiţie în aceeaşi zi.
"Eu cred că nimeni nu ar trebui să fie deranjat de timpul necesar exercitării votului în secţiile de votare, aşa cum nimeni nu s-a arătat deranjat de referendumul pe care preşedintele l-a solicitat a fi suprapus cu alegerile europarlamentare. Am convingerea că altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi avut un singur buletin de vot de ştampilat. Iar astăzi nu ar mai fi existat vreun motiv pentru solicitarea imperativă şi nejustificată a demisiei", a mai declarat Carmen Dan.
Carmen Dan: "Nu mă intimidează nici cu riscul unor dosare penale"
Ministrul susţine că nu se lasă intimidată de cererea preşedintelui Klaus Iohannis, nici "cu riscul unor dosare penale".
Nu este o surpriză pentru nimeni, cu atât mai puţin pentru mine, că domnul preşedinte îmi cere demisia. Nu e prima dată şi cred că este deja de notorietate această idee fixă a dânsului. De aceea, politic, îi răspund că nu mă intimidează astfel de cereri urgente, nici chiar în situaţia în care acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. Aşa cum am procedat de fiecare dată, o demisie din funcţie o voi depune numai atunci când partidul din care fac parte mi-o va cere. Am discutat cu doamna premeir după ce am ascultat ddeclaraţia preşedintelui şi mă văd nevoită să îl dezamăgesc. Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat."
Declaraţiile vin după ce Viorica Dăncilă i-a cerut demisia ministrului Carmen Dan, potrivit unor surse, însă șeful Ministerului Afacerilor Interne nu a reacționat deloc bine.
Premierul ar fi venit cu propunerea aceasta după o discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis. La scurt timp, şeful statului a cerut public demisia lui Carmen Dan și Teodor Meleșcanu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News