„Deși trăim într-o altă țară, trebuie să avem grijă de muzica noastră, să o transmitem copiilor noștri și să o arătăm lumii". Acesta este crezul lui Carol Costea, un profesor român de muzică, stabilit de 17 ani în Badajoz, Spania.
Carol Costea, profesor de muzică în mai multe școli din Aragonul de Jos, dezvăluie secretele folclorului românesc într-un podcast dedicat tocmai românilor din Peninsula Iberică - VIVE RUMANIA.
Specialist în diverse instrumente - pian, acordeon și tobe - Carol Costea este stabilit de 17 ani în regiunea istorică a Aragonului Inferior, unde lucrează ca profesor de muzică în școlile din Calaceite și Andorra, precum și ca dirijor al mai multor grupuri muzicale, printre care Batucada din Alcañiz. "Obiceiuri, dansuri, costume și cântece. Cultura românească este bogată și variată", asigură el. De aceea încearcă să le-o predea studenților săi.
Muzica, limbajul universal prin excelență, le permite "să învețe despre viața însăși", precizează el. "Nu pot să deschid ușile lumii decât prin muzică. Acum, el vorbește pentru "Vive Romania" despre complexitatea și "valoarea inestimabilă" a folclorului românesc.
"Influența folclorului românesc este benefică în Occident. Ea vorbește și învață lumea despre sufletul românilor și despre inima lor mare". Aceasta este convingerea lui Carol Costea, muzician și profesor, care locuiește de peste 17 ani pe teritoriul Spaniei. Cunoștințele sale vaste în domeniul muzical au fost forjate datorită experienței de 15 ani în calitate de sublocotenent director al Muzicii Militare Române.
Ascultă în continuare podcastul emisiunii realizată de Iulia Marinescu și prezentată de Comarca.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News