Consiliul Global de Igienă a explicat că 9 din 10 prosoape de bucătărie folosite la nivel mondial conțin cel mai rău nivel de bacterii. E.coli este prezent pe o treime din cârpele de bucătărie și poate adăposti de până la șase ori mai multe bacterii decât un mâner de toaletă.
În plus, conform Organizației pentru Sănătate și Siguranță Publică din Statele Unite, chiuveta de bucătărie poate fi de până la „de 100.000 de ori mai contaminată decât chiuveta de la baie din cauza contactului său frecvent cu alimentele. Acest lucru se datorează faptului că este una dintre cele mai umede zone și că de obicei adăpostesc resturi de mâncare. Toate împreună favorizează bazele dezvoltării rapide a microorganismelor”.
Amestec de casă pentru a elimina mirosul urât din cârpele din bucătărie
O să ai nevoie:
- 3 linguri de bicarbonat de sodiu
- 1 cană oțet alb
- detergent pentru haine
- apă fierbinte.
Pas cu pas:
Umpleți o găleată cu apă fierbinte, cât de fierbinte puteți pentru a ucide cele mai multe bacterii. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați pentru a se dizolva. Adăugați oțetul, dar aveți grijă la spumă.
Puneți cârpele și lăsați-le acolo timp de 30 de minute. Odată ce timpul a trecut, când apa nu mai este fierbinte, frecați cârpele în interiorul găleții și clătiți-le.
Spălați-le cu detergent și apă curată. Clătiți perfect. Lăsați-l să se usuce la soare până când sunt complet uscate.
Cârpele trebuie spălate de fiecare dată când o suprafață murdară este curățată, altfel va adăposti bacterii și poate chiar genera ciuperci dăunătoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News