Cartofi cu bere la tigaie sau la cuptor. Sunt crocanți la exterior și moi la interior. Un răsfăț culinar, cu adevărat uimitor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cartofi cu bere la tigaie sau la cuptor. Sunt crocanți la exterior și moi la interior. Un răsfăț culinar, cu adevărat uimitor
Cartofi cu bere la tigaie sau la cuptor. Sunt crocanți la exterior și moi la interior. Un răsfăț culinar, cu adevărat uimitor

Cartofi cu bere la tigaie sau la cuptor este un fel de mâncare cu adevărat uimitor. Gustoși și crocanți la exterior și moi la interior, cartofii gătiți după această rețetă vor avea un real succes. Există zeci de rețete pentru prepararea cartofilor, dar v-ați gândit oare că îi puteți prepara și cu bere? Au un gust atât de unic și deosebit, încât vor deveni rețeta preferată cu care vei uimi oaspeții, invitați la cină.

Pentru această rețetă ai nevoie de:

200 ml de bere,

650 grame de cartofi,

4 linguri de pesmet,

4 linguri  de ulei de măsline,

sare, piper.

 

Cartofi cu bere la tigaie sau la cuptor. Sunt crocanți la exterior și moi la interior. Un răsfăț culinar, cu adevărat uimitor. PREPARARE

 

Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți de mărime medie. Apoi cartofii se țin sub jetul de apă de la robinet pentru a îndepărta amidonul și a îi face crocanți.  

 

Vedeți și: Roșii umplute la cuptor. O gustare rapidă și ușoară, cu doar 260 de calorii

Luați o oală plină cu apă cu sare și fierbeți cartofii timp de 5 minute. Ulterior, cartofii se scot din apă și se transfera într-un bol și se stropesc cu ulei de măsline și puțină sare.

 

 Încercați și: Chiftele de conopidă la cuptor. Sunt foarte bune și conțin doar 60 de calorii. Un ingredient secret le face irezistibile

 

Acum rămâne la latitudinea dvs. să decideți cum să-i gătiți. Dacă preferați să folosiți cuptorul, preîncălziți-l la 200 grade. Turnați cartofii într-o tavă și dați-o în cuptor aproximativ zece minute. Scoateți apoi tava din cuptor, adăugați berea și coace-i din nou aproximativ 10 minute. După 10 minute, scoateți iar cartofii, presărați-i uniform cu pesmet și îi mai dați încă pentru 5 minute la cuptor, până cartofii devin aurii.

 

Vă sugerăm și: Pizza fără frământare. Este gata în 5 minute și extrem de delicioasă. Toata familia te va lăuda

 

Dacă preferați tigaia, luați una antiaderentă, turnați un strop de ulei și gătiți cartofii aproximativ zece minute la foc iute. Ulterior, se amestecă cu berea și se se lasă pe focă încă 10 minute, la flacără mică. La final se adaugă pesmetul, se amesteca bine si se servește. Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel