Acest preparat genial este o modalitate super ușoară și delicioasă de a folosi resturile de cartofi fierți, copți etc și umpluturile rămase. Practic, puteți pune orice doriți într-un cartof umplut la cuptor, de la legume și sos de brânză, carne de porc, de pui sau chiar pesto!
Ingredientele simple și modul super ușor de preparare sunt încă un plus al acestei rețete. Poți folosi pui mărunțit precopt și doar să amesteci ingredientele înainte de a încărca cartofii, sau să îl toci de mână.
Cartofi la cuptor cu umplutură de pui și brânză cheddar - Ingrediente
- 6 cartofi mari, aproximativ 1,5 kg
- jumătate de kilogram sau 1 kg de piept de pui dezosat, fără piele (2-3 piepturi)
- 1 lingură de amestec de condimente ranch
- 113 g de cremă de brânză
- 3 felii de șuncă, gătită crocantă și fărâmițată
- 235 g de brânză Cheddar mărunțită
- Arpagic proaspăt tocat pentru garnitură
- Bacon suplimentar, arpagic, sos Ranch, brânză albastră fărâmițată.
Vezi și: Albă ca Zăpada - Care este ingredientul secret pentru cea mai gustoasă prăjitură
Cartofi la cuptor cu umplutură de pui și brânză cheddar - Instrucțiuni
Adăugați puiul în slow cooker și presărați-l cu amestecul de condimente. Așezați crema de brânză deasupra puiului. Acoperiți și gătiți la foc mare timp de 2,5-3 ore sau la foc mic timp de aproximativ 4-5 ore.
Între timp, coaceți cartofii folosind orice metodă vă place (cuptor sau cuptor cu microunde). Puneți deoparte până când se răcesc suficient de mult pentru a fi manevrați.
Notă: Dacă îi coaceți la cuptor, faceți acest lucru cu aproximativ o oră înainte de a plănui să serviți, la microunde va dura aproximativ 15 minute
Când puiul este gata de gătit, îndepărtați capacul și mărunțiți puiul chiar în oală folosind două furculițe. Încorporați ¾ din baconul tocat și cașcaval ras.
Vezi și: Marinadă de pește cu sos de soia și zahăr brun, o explozi de arome pentru papilele tale gustative
Cartofi la cuptor cu umplutură de pui și brânză cheddar - Rețeta pas cu pas
Cu un cuțit ascuțit, faceți o tăietură pe lungime în partea de sus a fiecărui cartof, având grijă să nu tăiați cartoful complet în două. Strângeți ușor capetele pentru a deschide cartofii cât mai mult posibil, fără ca acesta să cadă până la capăt.
Se condimentează interiorul cu sare și piper și se umflă ușor pulpa cu o furculiță. Adăugați puțin unt pentru a umezi cartoful. Apoi se umplu cu amestecul de pui. Acoperiți fiecare cartof cu cașcaval ras și cu restul de bacon fărâmițat.
Așezați cartofii pe o foaie de copt tapetată cu folie de aluminiu și rumeniți-i la grătar timp de 5 minute sau până când brânza se topește și face bule.
Se ornează cu arpagic proaspăt tocat mărunt și cu restul de bacon rămas. Se servesc calzi.
Sugestii de servire
Acești cartofi la cuptor umpluți sunt practic felul principal și felul de garnitură, toate într-unul singur! Adăugați o salată proaspătă de grădină, niște fasole verde cu usturoi sau broccoli prăjit la cuptor pentru a obține o masă completă. Aceștia sunt, de asemenea, un prânz grozav și super rapid dacă aveți resturi de Cartofi la cuptor perfecți și Pui făcut la Slow Cooker.
Adăugați niște garnituri cum ar fi arpagic proaspăt și brânză albastră sfărâmicioasă sau orice vă place.
---------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News