Publicitate
Pentru prepararea cartofilor copți în coajă avem nevoie de cartofi, condimente și folie de aluminiu. În timpul coacerii, cartofii sunt saturați cu aroma de condimente, vor fi sfărâmicioși și foarte gustoși.
Ingrediente:
cartofi - 9 bucăți,
ulei vegetal - 4 linguri,
rozmarin proaspăt - câteva ramuri,
boia măcinată, sare, piper negru măcinat - după gust.
Rețeta, pas cu pas
Cartofii se spală bine și se usucă. Turnați ulei într-un bol, adăugați boia de ardei, piper și sare. Se amestecă. Rozmarinul poate fi folosit uscat.
Ungeți bine fiecare cartof cu acest sos. Peste cartof se pune o crenguță de rozmarin. Înfășurați fiecare tubercul în folie de staniol. Puneți cartofii pe o tavă de copt.
Cartofii se coc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 40-50 de minute. Verificați cartofii cu cu o scobitoare. Poftă bună!
Vezi și. Așa sos de usturoi n-ai mai mâncat. O rețetă simplă, gata imediat. Îți sucește mințile de îți vine să-l mănânci pe pâine!
Sosul de usturoi este unul dintre acele sosuri care dau personalitate mâncărurilor, foarte potrivit pentru a însoți o varietate de preparate.
Deoarece usturoiul este un produs oarecum deosebit, vă recomandăm să serviți sosul de usturoi într-un bol în afară de felul principal. Vă explicăm mai jos rețeta acestui delicios sos de usturoi.
Ingrediente pentru prepararea sosului de usturoi:
- 300 de grame de maioneză
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri praf de usturoi
- 150 de mililitri de suc de lămâie
- 1 praf de sare grunjoasă
- 1 praf de piper.
Cum se prepară sosul de usturoi
Pentru început, pregătiți toate ingredientele. Într-un castron adaugă maioneza, sare și piper după gust. Cu ajutorul unui mixer sau a unui blender amestecați pentru a începe să faceți acest sos magnific.
După ce ați amestecat bine, adăugați sucul de lămâie. Procesați până când toate ingredientele sunt integrate.
Odată terminat pasul anterior, adăugați pudra de usturoi și cățeii de usturoi pisați. Amestecați din nou totul foarte bine. Rectificați aroma și adăugați mai multă sare sau piper dacă este necesar. Vă recomandăm să puneți piper în sosul de usturoi deoarece îi dă puțin mai multă profunzime și savoare.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News