Pentru acest fel de mâncare, cel mai bine este să folosești legume noi: cartofi și usturoi. Acestea sunt mai suculente și mai aromate. De asemenea, după această rețetă puteți coace cartofi pe grătar.
Chifteluțe delicioase, în sos de lămâie. O rețetă uimitoare din bucătăria grecească
Mâncarea se prepară foarte simplu și ușor, iar rezultatul te va încânta. Poate fi servită cu o salată de legume proaspete!
Ingrediente:
cartofi noi - 1 kg,
sare după gust,
ulei de floarea soarelui - 20 grame,
verdeață după gust.
Pentru sos:
usturoi - 3 bucăți,
cașcaval - 100 grame,
smântână - 50 grame,
unt - 100 grame.
Modul de preparare
Curăță și spală cartofii noi, care trebuie să fie mici. Cartofii se condimentează cu sare și se amestecă bine.
Pentru sos, curăță usturoiul și trece-l printr-o presă. Cașcavalul se dă prin răzătoarea medie. Amestecă usturoiul tocat, cașcavalul ras, smântâna și untul moale.
Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul. Iată ce poți face cu ea!
Adaugă sosul peste cartofi și amestecă. Unge o tavă de copt cu ulei și pune cartofii și sosul în ea.
Tava se acoperă cu folie și se dă în cuptorul încins la 180°C pentru 50 de minute. Apoi scoate folia și coace cartofii încă 15-20 de minute până când apare o crustă aurie.
Tartă savuroasă cu amestec de legume, o mâncare delicioasă pentru un prânz cu prietenii
Servește cartofii fierbinți, decorați cu verdeață. Poftă bună!
-------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News