Cartofi pai. Ingrediente
Citește și Omletă de cartofi, rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri
Cartofi tăiaţi pai subţiri
sare
ulei pentru prăjit
Metodă de preparare
Pasul 1
Înmuiați cartofii într-un castron mare cu apă timp de aproximativ 30 de minute. Se scurg de apă şi se usucă bine cu prosoape de hârtie.
Pasul 2
Încălziți uleiul într-o tigaie mare sau într-o cratiță mare. Adăugați ușor cartofii în uleiul fierbinte timp de aproximativ 5 minute, amestecând și întârcând ocazional cartofii. Scoateți cartofii din ulei cu o lingură cu fante sau cu o sită şi îi puneţi pe un prosop de hârtie. Aşteptaţi să se răcească.
Pasul 3
După ce s-au răcit, încălziți din nou ulei într-o tigaie mare sau într-o cratiță mare. Se prăjesc din nou cartofii până se rumenesc, timp de 5 până la 6 minute. Scurgeţi excesul de ulei din cartofi cu un prosop de hârtie. Se presară sare pentru a servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News