Cartofi pai la cuptor. Variantă sănătoasă şi la fel de delicioasă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Cartofi pai la cuptor (sursa foto: Pexels)
Cartofi pai la cuptor (sursa foto: Pexels)

Cartofii pai sunt pofta oricui din când în când, dar există o variantă la fel de delicioasă pentru cei optează pentru un stil de viaţă mai sănătos.

Cartofi pai perfecţi. Ce vă trebuie

Citește și Tort cu ciocolată fără coacere. Desertul suprem, gustos și aromat, gata în 15 minute

5-6 cartofi medii

ulei sau unt topit

sare

piper

mirodenii după preferinţe (rozmarin, busuioc)

Vezi și: Clătite pufoase din două ingrediente - un ou și o banană: Cel mai rapid și proteic mic dejun

Cum se coc cartofii pai

Pentru a obține o crustă crocantă, cartofii se coc cu 2 temperaturi:

Spălaţi bine cartofii, apoi îi decojiţi (dacă doriţi, îi puteţi lăsa şi cu coajă), îi tăiaţi pai şi îi lăsaţi în apă rece timp de 30 de minute să iasă amidonul din ei.

Clătiţi bine cartofii şi îi scurgeţi de apă, apoi îi puneţi pe un şerveţel de hârtie pentru a se absorbi tot lichidul.

Ungeți cu generozitate cu ulei și condimentați cartofii. Răspândiți-i uniform într-un singur strat pe o tavă acoperită de hârtie pergament.

Preîncălziți cuptorul la 190 °C.

Gătiţi 20 de minute (25 pentru cartofii tăiaţi mai gros).

Daţi focul la 220 °C și continuați să coaceți până când devin crocanţi.

Cartofii prăjiți mai groși vor dura mai mult și, dacă cartofii prăjiți sunt prea subțiri, vor arde doar fără să se prăjească.

Durata de timp pentru cartofii prăjiți la cuptor va varia, în funcție de cât de gros îi tăiați și, desigur, de preferințele personale.

Poftă Bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel