Cartofi pai perfecţi. Ce vă trebuie
Citește și Tort cu ciocolată fără coacere. Desertul suprem, gustos și aromat, gata în 15 minute
5-6 cartofi medii
ulei sau unt topit
sare
piper
mirodenii după preferinţe (rozmarin, busuioc)
Vezi și: Clătite pufoase din două ingrediente - un ou și o banană: Cel mai rapid și proteic mic dejun
Cum se coc cartofii pai
Pentru a obține o crustă crocantă, cartofii se coc cu 2 temperaturi:
Spălaţi bine cartofii, apoi îi decojiţi (dacă doriţi, îi puteţi lăsa şi cu coajă), îi tăiaţi pai şi îi lăsaţi în apă rece timp de 30 de minute să iasă amidonul din ei.
Clătiţi bine cartofii şi îi scurgeţi de apă, apoi îi puneţi pe un şerveţel de hârtie pentru a se absorbi tot lichidul.
Ungeți cu generozitate cu ulei și condimentați cartofii. Răspândiți-i uniform într-un singur strat pe o tavă acoperită de hârtie pergament.
Preîncălziți cuptorul la 190 °C.
Gătiţi 20 de minute (25 pentru cartofii tăiaţi mai gros).
Daţi focul la 220 °C și continuați să coaceți până când devin crocanţi.
Cartofii prăjiți mai groși vor dura mai mult și, dacă cartofii prăjiți sunt prea subțiri, vor arde doar fără să se prăjească.
Durata de timp pentru cartofii prăjiți la cuptor va varia, în funcție de cât de gros îi tăiați și, desigur, de preferințele personale.
Poftă Bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News