Încercați să utilizați un ingredient secret și atunci nimeni nu va rămâne indiferent. Pentru a face cartofii prăjiți crocanți, trebuie tăiați în cercuri, fâșii sau felii și așezați într-un vas cu apă rece timp de 30-60 de minute.
Acest lucru este necesar pentru a elimina excesul de amidon. De asemenea, trebuie să vă asigurați că uscați cartofii cu prosoape de hârtie înainte de a începe să gătiți.
Ingrediente:
cartofi - 5-6 bucăți,
șuncă - 300 de grame,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 3-4 căței,
sare și piper - după gust,
verdeață după gust.
Modul de preparare
De asemenea, puteți prăji cartofii în ulei vegetal. Dar cu untură iese mult mai gustoși. Ideal este să folosiți șuncă, care are mai multa carne. Prăjiți șunca, care se pune apoi într-un recipient separat. În tigaia în care ați prăjit lunca, puneți cartofii.
Mere umplute cu varză roșie și șuncă: o rețetă cu care îți vei surprinde prietenii
Nu acoperiți tigaia cu un capac, altfel veți obține o tocăniți, nu cartofi prăjiți. Când stratul de jos este rumenit, întoarceți cu grijă cartofii și adăugați ceapa tocată.
Încercați să întoarceți rar cartofii pentru a ca să-și mențină forma. Când sunt aproape gata, adăugați sare și piper. Usturoiul trebuie trecut printr-o presă și adăugat și el. La servire, stropiți cartofii cu verdeață tocată mărunt.
Cartofii prăjiți se potrivesc perfect cu salatele de legume proaspete, precum și cu castraveți murați, roșii și ciuperci. Poftă bună!
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News