Cartofi rustici, moi la interior și crocanți la exterior. Îi vei prepara doar așa, cu minim de ingrediente. Îți lasă gura apă!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cartofi rustici, moi la interior și crocanți la exterior. Îi vei prepara doar asa, cu minim de ingrediente. Îți lasă gura apă! FOTO: captură video YouTube @Несложная COOLинария
Cartofi rustici, moi la interior și crocanți la exterior. Îi vei prepara doar asa, cu minim de ingrediente. Îți lasă gura apă! FOTO: captură video YouTube @Несложная COOLинария

În această rețetă, vă vom arăta cum să gătiți cartofi rustici delicioși la cuptor! 

Publicitate

Dacă urmați instrucțiunile, veți obține felii de cartofi parfumate, moi la interior și crocanți la exterior. Asta e delicios! Asigurați-vă că încercați!

Unt aromat condimentat cu gust de rai. Dacă vrei să te lingi pe degete, gătește această rețetă rapidă

 

Cartofi rustici - Ingrediente

 

- cartofi - 1 kilogram

- boia măcinată - 2 lingurițe

- turmeric - jumătate de linguriță

- usturoi granulat - 2 lingurițe

- ulei vegetal - 1-2 linguri

- piper negru

- sare.

Pizza de casă super gustoasă! Combinația aceasta de arome va întrece cu mult pe una cumpărată din restaurant 

 

Cartofi rustici - Mod de preparare

 

Spălați bine cartofii sub jet de apă. Dacă sunt cartofi noi, îi puteți găti chiar în coajă. Puneți o oală cu apă pe aragaz lăsați-o să clocotească. În timp ce apa fierbe, începeți să feliați cartofii. Fiecare cartof trebuie tăiat în aproximativ opt părți egale.

Puneți feliile de cartofi în apa clocotită. Așteptăm să fiarbă din nou. Fierbeți cartofii timp de patru minute.

Scoateți feliile de cartofi din apa clocotită și așezați-le pe un prosop de hârtie, încercând să nu se atingă. Lăsați-le să se răcească și să se usuce.

În acest moment, pregătiți un amestec de condimente. Într-un castron, combinați boia dulce, turmeric, usturoi granulat, piper proaspăt măcinat, sare. Adăugați ulei vegetal pentru ca condimentele să își elibereze mai ușor aroma. Amestecați toate ingredientele.

Puneți feliile de cartofi uscate și răcite într-un castron mare. Adăugați amestecul de condimente la ele. Amestecați conținutul vasului astfel încât condimentele să învelească fiecare felie de cartof pe toate părțile. Vă recomandăm să faceți acest lucru cu atenție, încercând să nu deteriorați cartofii fierți. Se lasă apoi la marinat câteva minute.

În acest moment, porniți cuptorul să se încălzească până la 250 de grade.

Acoperiți o tavă cu hârtie de copt și așezați feliile de cartofi, cu coaja în jos. Asigurați-vă că așezați cartofii în așa fel încât feliile să nu se atingă.
Puneți tava la cuptor și coaceți cartofii timp de 20 de minute.

Cartofii rustici sunt gata și îi puteți servi fierbinți la masă.

Rețeta ușoară de sos de ciuperci. Dă o notă elegantă și diferită celor mai bune preparate ale tale

Poftă bună!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                     
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                     
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                      

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel