Cartofii ducesei, cunoscuți și sub numele de "pommes duchesse", sunt un fel de mâncare tipic francez, fiind o garnitură elegantă, foarte simplă de preparat, pe bază de cartofi.
Încearcă și Cele mai bune saleuri făcute în casă. Rețeta foarte simplă, ce poate fi făcută de orice gospodină
În câteva minute puteți pregăti un amestec de cartofi fierți, ouă, parmezan, unt și nucșoară și apoi, cu ajutorul unei pungi pentru ornat cu duză în formă de stea, creați forma tipică de ciucure foarte pitoresc.
Este o rețetă rapidă, perfectă pentru a completa meniurile de la petreceri, dar și pentru toate acele momente în care ai musafiri și vrei să pui pe masă ceva gustos dar care să arate și foarte bine.
Ingrediente (pentru 4 persoane)
- 500 grame cartofi
- 60 g unt
- 2 gălbenușuri
- 70 g parmezan ras
- sare și piper, după gust
- nucșoară, după gust
Cum să faci cartofii ducesei, rețeta franțuzească fără egal
Începeți prin a fierbe cartofii în coajă. După ce sunt gata, îndepărtați-le coaja și treceți-i printr-o presă de cartofi.
Puneți cartofii, cât sunt încă destul de fierbinți, într-un castron și adăugați untul înmuiat, pentru a fi mai ușor de amestecat aceste două ingrediente.
Se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă nucșoară, tot după preferințe.
Se adaugă parmezanul ras și două gălbenușuri de ou și se amestecă totul.
Se transferă amestecul într-o pungă de ornat cu duză în formă de stea și se modelează cartofii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Se coc în cuptor la 200° timp de 15-20 de minute, până când devin aurii.
După ce au trecut minutele necesare, cartofii ducesei sunt gata să fie serviți. Această rețetă este o încântare, atât pentru papilele gustative, cât și pentru ochi.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și tarta cu mere și gem, așa cum făcea bunica, cu aluat moale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News