Castraveti murați în stil german. O variantă excelentă pentru a obține cele mai aromate murături

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cum să pui castraveții la murat: Ghid pas cu pas pentru a obține cele mai aromate murături
Cum să pui castraveții la murat: Ghid pas cu pas pentru a obține cele mai aromate murături

Castraveții murați sunt de obicei preparați cu aceeași cantitate de zahăr ca sarea. Cu toate acestea, în Germania, o cantitate mai mare de zahăr este utilizată pentru a obține acea aromă pe care o au castraveții dulci-acrișori în stil german. 

Deși uneori inevitabil, arunc mâncarea degradată și din păcate, datorită organizării mele slabe, este ceva care mi se întâmplă adesea, mai ales cu legumele. Mulțumită lui Jamie Oliver și cărții sale „Salvați cu Jamie” am început să fiu conștientă de posibilitățile infinite pe care le-au oferit aceste deșeuri, una dintre ele fiind murăturile, care sunt minunate pentru a însoți o friptură, improvizați o salată sau pur și simplu o gustare între mese.

Ingrediente pentru rețeta de castraveți murați de casă în stil german:

500 g castraveți mici sau castraveți normali
200 ml oțet de mere
1/2 ceapă roșie
200 ml apă
4 linguri zahăr *
1 lingură sare

Dacă doriți, puteți adăuga boabe de muștar sau piper, o frunză de dafin, mărar sau, dacă vă place picant, cayenne.

* În Germania există murături dulci-acrișoare care sunt preparate cu miere în loc de zahăr. Dacă aveți chef să experimentați, încercați să înlocuiți zahărul cu un alt tip de îndulcitor.

Ustensile: o oală mică și borcane de sticlă etanșe.

Timp de preparare 15 min.
Timp de odihnă: Minim 45 min.

Cum să faceți castraveți murați de casă în stil german, pas cu pas

 

1. Spălați castraveții (nu îndepărtați coaja).

2. Tăiați ceapa în felii de 1/2 inch. Dacă doriți, le puteți tăia mai groase.

3. Tăiați și murăturile pe lungime sau castraveții tăiați aceeași grosime cu ceapa. OPȚIONAL: De asemenea, puteți lăsa castraveții mici întregi, deși atunci va trebui să îi lăsați să se odihnească mai mult.

4. Adăugați legumele împreună cu condimentele sau semințele de muștar în borcanul etanș.

5. Adăugați apa, oțetul, zahărul și sarea într-o cratiță mică și puneți la foc mediu spre mare.

6. Se amestecă lichidul până când zahărul și sarea se dizolvă complet.

7. Când amestecul este pe punctul de a fierbe, scoateți-l de pe foc și turnați preparatul fierbinte în borcan peste legume.

8. Lăsați să stea cel puțin 45 de minute. Veți observa că, fiecare zi pe care o lăsați să treacă, murăturile vor avea o aromă mai intensă.

PS: Această rețetă este concepută pentru a se păstra la frigider și pentru a adăuga mai multe legume în fiecare zi. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să strecurați legumele și să reîncălziți lichidul. Dacă doriți să faceți mai multă cantitate și să vă păstrați murăturile din frigider, va trebui să sterilizați borcanele.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel