Cât au ajuns să coste 100 de grame de cartofi prăjiți la Eforie Nord. Prețuri din altă galaxie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cât au ajuns să coste 100 de grame de cartofi prăjiți la Eforie Nord. Prețuri din altă galaxie / Foto: TikTok
Cât au ajuns să coste 100 de grame de cartofi prăjiți la Eforie Nord. Prețuri din altă galaxie / Foto: TikTok

Prețurile au ajuns la cote astronomice pe litoralul românesc, surprinzând turiștii care au ales să se relaxeze pe plajele din Eforie Nord. 

Un român a postat recent pe TikTok un bon fiscal care arată un preț de 120 de lei pe kilogram pentru cartofi prăjiți, provocând o adevărată furtună în comentarii.

Acest turist și-a achiziționat o porție de cartofi prăjiți de 135 de grame pentru suma de 16 lei, ceea ce a determinat mulți utilizatori ai platformei să își exprime nemulțumirea și perplexitatea.

 

Oamenii s-au revoltat în comentarii

 

"120 lei kg? Sunt eu mai orb sau că nu înțeleg. E 4 lei kg de cartofi.", a comentat un utilizator, evidențiind diferența uriașă dintre prețul materiei prime și cel al produsului final.

Comparativ, un alt comentator a menționat prețurile din Grecia, unde a plătit doar 1,5 euro (aproximativ 8 lei) pentru o porție de cartofi prăjiți.

"În Grecia doar ce am mâncat o porție de cartofi prăjiți și am plătit 1,5 euro, adică vreo 8 lei.", a scris acesta.

În plus, un alt utilizator a detaliat prețurile din Orange Beach, tot în Grecia, unde o porție de cartofi costă 8,5 euro, iar un hamburger cu cartofi este doar cu un euro mai scump.

"În Grecia, Orange Beach, dacă cumperi doar cartofi este 8,5 euro porția, dacă îți cumperi hamburger cu cartofi este 9,5 euro.", a subliniat acesta.

„La noi se aplică 500% adaos pe litoral. Românul vrea să se îmbogățească în 3 luni. Asta este mentalitatea, cel care dă este de vină. Mergem la Bulgari că ei gândesc altfel, adică pe termen lung.”, mai completează o persoană.

Discuțiile aprinse din comentarii reflectă nemulțumirea generală față de prețurile ridicate practicate pe litoralul românesc, mulți utilizatori fiind de părere că aceste costuri sunt exagerate și nu justifică serviciile oferite. Eforie Nord riscă să piardă turiștii care ar putea alege destinații externe mai accesibile și mai rezonabile ca preț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel