Cât au cheltuit doi români pe o vacanță în Albania: „Biletele de avion au fost doar 100 de lei de persoană dus-întors”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cât au cheltuit doi români pe o vacanță în Albania: „Biletele de avion au fost doar 100 de lei de persoană dus-întors” / Foto: Unsplash
Cât au cheltuit doi români pe o vacanță în Albania: „Biletele de avion au fost doar 100 de lei de persoană dus-întors” / Foto: Unsplash

O postare recentă pe TikTok dezvăluie cât de accesibilă poate fi o vacanță în Albania în 2024. Potrivit relatării sale, cei doi români au petrecut o vacanță de neuitat la un preț destul de mic.

În contextul în care tot mai mulți turiști caută destinații accesibile și atractive pentru vacanțele lor, Albania devine o opțiune din ce în ce mai populară. Lexi Costin, o utilizatoare activă pe TikTok, a împărtășit recent experiența ei dintr-o vacanță în Albania, dezvăluind cât au cheltuit ea și partenerul ei pentru trei zile pline de aventuri și relaxare.

Postarea sa, devenită rapid virală, oferă o perspectivă detaliată asupra costurilor unei vacanțe în această țară balcanică în 2024, demonstrând că Albania poate fi o destinație de vis fără a necesita un buget exorbitant.

„Este Albania atât de ieftină? Hai să vedem cât costă o vacanță în Albania în 2024 și dacă merită banii”, își începe Lexi Costin povestea.

 

Transportul în țară și până acolo

 

Biletele de avion au fost un adevărat chilipir, costând doar 100 de lei de persoană dus-întors, grație abonamentului Wizz Discount Club. Zborul a durat doar o oră, făcând astfel Albania o destinație rapidă și accesibilă pentru turiștii români.

Odată ajunși în Tirana, cuplul a decis să închirieze o mașină pentru a se deplasa mai ușor prin țară. Firma de închirieri auto, YOYO Rent a Car, situată în zona aeroportului, le-a oferit un SUV la prețul de 50 de euro pe zi. Benzina în Albania costă 1,80 euro pe litru, un preț rezonabil pentru o țară europeană.

 

Cazarea

 

Cuplul a avut două cazări în Albania. Prima lor destinație a fost orașul Vlora, unde au stat la Hotel DOT. Prețul pentru o noapte de cazare, cu mic dejun inclus, a fost de 80 de euro. Pentru a experimenta capitala, au optat pentru un Airbnb chiar în centrul Tiranei, care a costat doar 35 de euro pe noapte.

 

Mâncarea și alte cheltuieli

 

Mâncarea în Albania s-a dovedit a fi foarte accesibilă, costând între 10 și 15 euro de persoană la tavernă sau restaurant. Lexi a menționat că șezlongurile pe plajele albaneze încep de la 5 euro și pot ajunge până la 80 de euro pentru baldachinele mai luxoase. Un alt cost menționat a fost cel de roaming, care a ajuns la 20 de euro.

 

Totalul cheltuielilor

 

Lexi Costin a calculat că totalul cheltuielilor pentru vacanță, incluzând mese, transport și cazare, a fost de aproximativ 350 de euro de persoană. Aceasta sumă reflectă o vacanță accesibilă și plină de experiențe într-o destinație din ce în ce mai populară.

„Este Albania atât de ieftină? Merită banii? Noi cu 350 de euro de persoană, am avut parte de o vacanță minunată”, concluzionează Lexi Costin în postarea sa virală pe TikTok.

Comentariile oamenilor au evidențiat că raportul calitate-preț a fost unul bun, dar creatoarea clipului a răspuns că „se poate și mai bine”.

Experiența descrisă de Lexi Costin subliniază atractivitatea Albaniei ca destinație turistică accesibilă pentru români. Cu bilete de avion ieftine, cazare confortabilă și mâncare accesibilă, Albania promite o vacanță memorabilă fără a depăși bugetul.

 

@lexicostin Bilete de avion la 100 lei????? #albania #vlora #tirana #ksamil #travelvlog #catcosta #albaniantiktok #foryou #vacanta #concediu ♬ Life Will Be - Cleo Sol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel