Cât costă o apă de la robinet într-un restaurant din Italia. Un român indignat a ajuns viral

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: TikTok
Foto: TikTok

Un român a stârnit controverse pe TikTok după ce a filmat meniul unui restaurant din Italia care vindea apă de la robinet.

Un român a filmat prețul unei sticle de apă potabilă de la robinet de 0,75 litri dintr-un restaurant din Italia. Clipul său a devenit viral, provocând reacții variate din partea utilizatorilor de pe rețelele sociale.

În imaginile postate, românul a surprins nu doar prețul apei, ci și modul în care aceasta este servită. Potrivit descrierii, apa potabilă vine într-o sticlă de sticlă, dar nu este sigilată, ceea ce sugerează că este pur și simplu prelevată de la robinet.

„O apă potabilă de la robinet la 0,75 costă în Italia 2 euro. Ți-o aduce într-o sticlă de sticlă, uitați deschid capul să vedeți că nu este sigilat, pentru că este pusă de la robinet. ”, spune el.

„Cea mai bună afacere în Italia este să comanzi apă de la robinet pe care dai 2 euro”, a comentat acesta, adăugând că în plus că fiecare client este taxat cu 2 euro și 50 de cenți pentru „coperto”.

Termenul „coperto” este un cost standard în restaurantele italiene, care acoperă nu doar serviciul oferit, ci și elementele esențiale pentru o masă, precum fața de masă, argintăria, paharele, șervețelele și pâinea. Acest cost este adesea perceput ca o parte integrantă a experienței culinare italiene.

Citește și: Surpriză neplăcută pentru un român venit în vacanță în România: „13 lei o sticlă de suc? E mai bine la mine în Anglia”

Citește și: VIDEO Românii sunt revoltați de produsele ieftine din Ucraina. Ouă la 58 de bani bucata "Vor să termine producătorii români"

 

Reacțiile la videoclipul românului nu au întârziat să apară.

 

O persoană a menționat că a plătit 3 euro și 50 de cenți pentru apă de la robinet într-un restaurant din Austria, în timp ce altcineva a comparat prețul cu cel din Spania, unde o doză de aluminiu de 0,75 litri costă doar 85 de cenți. Aceste comentarii au evidențiat diferențele semnificative de prețuri pentru apă potabilă din diverse colțuri ale Europei.

Într-un alt comentariu, o utilizatoare a explicat că apa servită în unele baruri și restaurante nu este chiar direct de la robinet. Aceasta subliniază tendința tot mai mare a localurilor de a utiliza filtre pentru a evita consumul de apă din plastic, o practică care câștigă popularitate în întreaga lume.

„Apa aceea e trecută printr-un filtru special, nu-i direct de la robinet. Multe baruri și restaurante au aceste filtre pentru a nu folosi apa în plastic”, explică femeia.

Deși apa de la robinet poate fi o opțiune mai ieftină în multe locuri, prețul perceput pentru aceasta în restaurantele din Italia poate părea surprinzător pentru unii turiști.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel