Controversele privind frecvența dușului au stârnit reacții diverse în rândul oamenilor, după ce emisiunea Today de la un post de televiziune din SUA a prezentat punctele de vedere ale dermatologilor.
O mulțime de oameni au fost confuzi și dezgustați de ideea de a face duș doar de două-trei ori pe săptămână, așa cum au sugerat unii experți. În timp ce unii găzduitori ai emisiunii au pledat pentru dușul zilnic, alții s-au arătat mai deschiși către variante mai puțin frecvente.
Dezbaterile au continuat online, când dermatologi cunoscuți au intrat în discuție, exprimându-și dezacordul față de sfaturile prezentate în emisiune. Dr. Sandra Lee, cunoscută ca Dr. Pimple Popper, și medicul dermatolog Dr. Corey Hartman au declarat că nu sunt de acord cu sugestia de a face duș mai rar și că această abordare nu ar fi benefică pentru sănătatea pielii.
Reacțiile despre cât de des este bine să faci baie au fost împărțite
Cu toate acestea, reacțiile au fost împărțite, iar mulți oameni au rămas nedumeriți cu privire la frecvența corectă a dușului. Cu opinii diferite și considerând că fiecare persoană are propriile nevoi și stil de viață, se pare că nu există o cantitate "corectă" sau "greșită" în ceea ce privește dușul.
Această dezbatere controversată ne arată cât de variate pot fi sfaturile experților în domeniul sănătății și cât de important este să ascultăm propriul corp și să ne adaptăm rutina de igienă în funcție de nevoile personale.
În final, fiecare persoană ar trebui să decidă în mod conștient cât de des să facă duș, având în vedere activitatea fizică, condițiile meteo și particularitățile pielii proprii. Sănătatea și confortul personal trebuie să fie prioritare, indiferent de părerea experților sau a altor persoane, conform Ladbible.
O igienă precară poate duce la boli de piele
Trebuie să avem grijă mai ales vara de corpul nostru, deoarece o frecvență precară poate duce la apariția furunculilor. Furunculul arată ca un coș foarte mare în piele și este o infecție bacteriană a unui folicul de păr și a țesutului înconjurător. Această afecțiune apare atunci când bacteriile, în special stafilococul auriu, pătrund în piele printr-o mică leziune sau tăietură.
Stafilococul auriu este o bacterie comună care trăiește în mod obișnuit pe piele sau în căile respiratorii și digestive ale unei persoane sănătoase, fără a provoca probleme.
Cu toate acestea, dacă bacteriile pătrund într-un folicul de păr sau în jurul lui, pot provoca o infecție care duce la formarea unui furuncul. Infecția poate apărea oriunde pe corp, dar este mai frecventă în zonele în care pielea frecvent intră în contact cu bacterii, cum ar fi gâtul, axilele, fața, spatele, fesele sau coapsele.
Furunculele se dezvoltă sub piele și se prezintă sub formă de leziuni dureroase, roșii și umflate. De obicei, se dezvoltă o pustulă (puroi) în centrul furunculului, care poate să se spargă și să elimine puroiul. Această formă de infecție se numește abces.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News