La târgul de duminică din zona Quayside (în apropiere de cheiul râului Tyne care traversează orașul) și la orice eveniment din Newcastle, cei doi sunt nelipsiți cu standul lor în care Petrică prepară specialități culinare românești, în special sarmale în foi de varză, mici și cârnați afumați, dar și delicatase dulci precum cozonacul.
Delicatese românești - bucate cu carne
Cum era de așteptat, a fost de mare succes printre românii care trăiesc în zona de nord-est a Angliei, dar clienții cei mai numeroși sunt chiar englezii cărora le place mâncarea tradițională românească în care carnea se găsește în abundență, însoțită de derivate din lapte, legume și murături. Pe pagina lor de Facebook, recenziile superlative sunt exclusiv al localnicilor englezi.
Vor să cumpere un microbuz
Gătitul stradal este deocamdată o activitate de timp liber pentru Petrică, românul și prietena lui Saskia dorindu-și să cumpere un microbuz utilat aidoma unei bucătorii mobile, cu care să acopere distanțe mai mari pentru a-și vinde produsele. Pentru aceasta, ei au nevoie să strângă 15.000 de lire sterline, astfel că au lansat o campanie de strângere de fonduri în care cei care contribuie cu bani devin investitori în afacerea lor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News