Câteva tipuri de ceaiuri au fost retrase de pe rafturile din Spania. Există riscul de infarct miocardic

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
 Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

AEMPS a retras de pe piață mai multe suplimente și băuturi după ce analizele au descoperit prezența unor substanțe periculoase.

Agenția Spaniolă pentru Medicamente și Produse de Sănătate (AEMPS) a decis retragerea de pe piață a mai multor produse, după ce analizele au identificat prezența unor substanțe nedeclarate care reprezintă un risc semnificativ pentru sănătate. 

Ce trebuie să știe consumatorii 

 

Printre efectele adverse asociate consumului acestor produse se numără infarct miocardic acut, angină instabilă, aritmie ventriculară, palpitații, tahicardie, accident vascular cerebral și, în cazuri grave, moarte subită cardiacă, în special la pacienții cu factori de risc cardiovascular.

Produsele retrase includ Soraya Capsules, HHS Kuka Café, Soraya Slim Coffee Café, Lipo Solution și Detox Tea. Laboratorul Oficial de Control al AEMPS a confirmat că aceste produse conțin sibutramină, o substanță activă care nu este declarată pe etichete. Sibutramina, care a fost retrasă din Uniunea Europeană în 2010 din cauza efectelor adverse cardiovasculare grave, este utilizată pentru suprimarea apetitului și creșterea consumului caloric, dar poate provoca efecte adverse severe, inclusiv creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Produsele menționate – Soraya Capsules, HHS Kuka Café, Soraya Slim Coffee Café, Lipo Solution și Detox Tea – sunt suplimente alimentare sau băuturi, promovate adesea pentru pierderea în greutate, stimularea energiei sau detoxifiere.                                                                                                    

De asemenea, Ceaiul Detox a fost găsit cu sildenafil, un medicament utilizat pentru tratarea disfuncției erectile. Analizele au arătat că aceste substanțe sunt prezente în cantități suficiente pentru a clasifica produsele ca medicamente, ceea ce le face periculoase pentru consumatori.                                                                                                                  

AEMPS a identificat aceste probleme în cadrul Operațiunii Fluture, coordonată de Grupul de Consumatori al Centralei UDEV a Comisariatului General al Poliției Judiciare.

Agenția Spaniolă pentru Siguranța Alimentară și Nutriție (AESAN) a emis o alertă de sănătate publică după ce a identificat un focar de salmonella în două loturi de brânză moale produsă din lapte crud de oaie. Incidentul a fost semnalat în urma confirmării infectării a cinci persoane din Catalonia cu Salmonella spp., care au prezentat simptome asociate cu această bacterie.

Conform comunicatului emis de AESAN, retragerea produselor afectate a fost demarată imediat după ce au fost identificate problemele de siguranță alimentară. Prima alertă a fost emisă pe 7 august, iar de atunci agenția a coordonat acțiunile necesare pentru a preveni expunerea suplimentară a consumatorilor. Citește în continuare - Vezi AICI tipurile de brânză vizate. 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel