Câți bani pun nemții ca dar la nuntă: „În România se pun niște sume exorbitante”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Câți bani pun nemții ca dar la nuntă: „În România se pun niște sume exorbitante” / Foto: Unsplash
Câți bani pun nemții ca dar la nuntă: „În România se pun niște sume exorbitante” / Foto: Unsplash

Un român a stârnit într-un recent clip viral pe TikTok o dezbatere intensă despre obiceiurile legate de daruri la nunți în diferite țări. Mare i-a fost mirarea când a aflat câți bani dau nemții ca dar la nuntă. 

Românul a dezvăluit informații surprinzătoare despre cât de mult dau nemții ca dar la nunți, comparativ cu sumele considerabile pe care românii le pun adesea în plic.

„Astăzi i-am întrebat pe niște colegi de-ai mei nemți câți bani dau ei la o nuntă ca dar. Răspunsul a fost unul uimitor din punctul meu de vedere, mai ales că în România se pun niște sume exorbitante câteodată ca și cadou. Suma pe care o pune un cuplu de nemți, de exemplu, este de aproximativ 80 de euro, iar dacă este doar din partea unei persoane, se dau câte 50 de euro”, a povestit românul în clipul său.

Acest videoclip a generat mii de reacții, iar comentariile au dezvăluit perspective variate asupra tradițiilor de nuntă din diferite țări.

Un român, care s-a căsătorit în Germania, a explicat că acolo cadourile sunt preferate în locul banilor.

„Majoritatea nu pun bani. Se dau cadouri. Eu am primit 5 toastere, de exemplu”, a spus acesta, subliniind diferența culturală semnificativă între cele două țări.

 

România, țara cu cele mai pompoase nunți

 

În timp ce în România, nunțile sunt adesea caracterizate de cheltuieli extravagante și sume mari de bani oferite ca daruri, în Germania și în alte țări europene, tendința este de a oferi cadouri mai practice și mai modeste.

„Nemții nu fac nunți de fală ca la noi cu muzică de 7000-10000 euro”, a adăugat un alt utilizator, comparând stilul de nuntă din Germania cu cel din România.

Comentariile au continuat să exploreze diferențele culturale, cu un alt utilizator observând similitudini în obiceiurile din alte țări europene: „Așa e și în Belgia și în Spania, numai în România mănânci 5 sarmale cu 300 de euro”. Aceasta reflectă o tendință observată și în alte colțuri ale Europei, unde tradițiile de nuntă sunt adesea mai puțin extravagante și mai axate pe cadouri simbolice sau practice.

Aceste discuții subliniază diversitatea culturală existentă în Europa și impactul pe care obiceiurile locale îl pot avea asupra percepțiilor și așteptărilor privind sărbătorile de nuntă. În timp ce România este cunoscută pentru nunțile sale opulente și sumele mari de bani oferite ca daruri, alte țări europene adoptă o abordare diferită, mai modestă și practică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel