Caz incredibil în Germania. Trei români au vrut să treacă granița cu un autobuz furat 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Flux intens de călători: Aproape 90.000 de persoane au intrat în România, dintre care 11.500 de ucraineni / (Sursa foto: arhivă proprie)
Flux intens de călători: Aproape 90.000 de persoane au intrat în România, dintre care 11.500 de ucraineni / (Sursa foto: arhivă proprie)

Trei români au furat un autobuz și au vrut să treacă granița cu el. Eliberați temporar, aceștia au fost prinși la furat din nou, în mai puțin de o oră. 

"Un incident extrem de îndrăzneț și neașteptat a avut loc sâmbătă dimineața la granița dintre Germania și Austria, unde poliția de frontieră din Piding s-a confruntat cu hoți deosebit de nesăbuiți," scrie presa germană. 

Mai departe se precizează că totul a început în zorii zilei de 12 octombrie, când trei tineri români, aflați la bordul unui autobuz VW vechi, au fost opriți pentru control pe autostrada A8, la punctul de trecere a frontierei Walserberg. Potrivit autorităților, șoferul mirosea puternic a alcool, iar testul rapid a confirmat o concentrație de peste 0,5‰, depășind limita legală. Din acest motiv, polițiștii de frontieră au preluat imediat ancheta.

Lucrurile au devenit și mai complicate atunci când poliția a observat că geamul pasagerului era spart și că nu exista nicio legătură aparentă între cei trei tineri și proprietarul autobuzului. După o investigație rapidă, ofițerii au reușit să ia legătura cu proprietarul, un rezident din Austria, care credea că vehiculul său se afla încă într-o parcare din apropierea orașului Innsbruck, unde îl lăsase.

Prinși a doua oară de poliție

 

Cei trei români au fost imediat arestați sub acuzația de furt calificat de autovehicul și duși la secția de poliție din Piding. Proprietarul autobuzului VW, vizibil ușurat, și-a recuperat vehiculul, iar după consultări cu autoritățile austriece și cu parchetul german, tinerilor li s-a permis să-și continue drumul, dar fără autobuzul furat, după ce au fost depuse plângerile necesare.

Cu toate acestea, povestea nu s-a încheiat aici. La nici 30 de minute de la eliberare, cei trei tineri au comis din nou o infracțiune, de această dată la o benzinărie din Piding Süd. De acolo, au furat mai multe cutii de Red Bull, două perechi de ochelari de soare și o pălărie. Proprietarul benzinăriei i-a observat și, cu mult curaj, i-a urmărit, oferind poliției o descriere detaliată a acestora.

În scurt timp, patrula de poliție de frontieră i-a reperat din nou pe cei trei infractori la sensul giratoriu de pe B20 din Piding. Au fost arestați și duși înapoi la secție, unde sunt acum cercetați sub suspiciunea de furt organizat, o acuzație care implică o gravitate mai mare a faptelor comise. Ancheta este în desfășurare, sub coordonarea procuraturii din Traunstein.

Acest incident a surprins până și poliția, care a calificat faptele drept de o „îndrăzneală rar întâlnită”, lăsându-i pe mulți să se întrebe ce urmează în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel