„Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni" iunie - octombrie 2024
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Ce cred românii din străinătate: ar fi utilă o platformă online de învățare a limbii și culturii românești? - rezultat sondaj

Mădălina Hideg |
Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin
Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Sondaj ȘtiriDiaspora. Ce cred românii din străinătate: ar fi utilă o platformă online de învățare a limbii și culturii românești? Iată rezultatele. 

Un sondaj de opinie găzduit pe ȘtiriDiaspora.ro arată că românii sunt de părere că o platformă online de învățare a limbii și culturii românești ar fi utilă pentru cei din diaspora. Într-o serie de sondaje anterioare, aceștia au optat pentru școli cu predare în limba română, dar și pentru o programă care să includă elemente de cultură românească. 

Peste 1500 de cititori ȘtiriDiaspora au răspuns la întrebarea: "Ar fi utilă pentru diaspora o platformă online de învățare a limbii și culturii românești?"

Potrivit rezultatelor, 52,8% dintre respondenți, reprezentând 794 de persoane, au ales opțiunea "DA", fiind de părere că o platformă online de învățare a limbii și culturii românești ar fi utilă pentru românii din diaspora, în timp ce 47,2%, adică 709 de persoane, au bifat opțiunea "NU", considerând că un astfel demers nu ar fi oportun.

Iată rezultatele

sondaj-stiridiaspora-intrebare

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală. 

Vezi și: Ce ar alege românii pentru copiii lor: Școală în străinătate cu predare în limba română sau în limba țării de adopție? Rezultat sondaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel