În urmă cu aproape 100 de ani, românii aveau o percepție distinctă asupra Coca-Cola. Unii o descriau ca fiind „un fel de limonadă mai cunoscută în Statele Unite decât numele țărilor din Europa”, reflectând faima și popularitatea băuturii peste ocean, iar alții spuneau că pur și simplu o detestă.
"Un jurnalist numit G. M., care a vizitat New York-ul în 1940, își începea impresiile de călătorie publicate în ziarul „Timpul” astfel: 'Noaptea cobora pe Hudson odată cu vaporașul care mă aducea dela Hyde Park. De pe puntea cea mai înaltă, urmăream cum sus, deasupra New-York-ului se desena pe cer, în litere uriașe, «Coca-Cola», reclamă pentru un fel de limonadă mai cunoscută în Statele Unite decât numele țărilor din Europa ' ", scrie pe Facebook istoricul român Andrei Popescu.
Cu 10 ani înainte, un scriitor român care a locuit la Los Angeles a spus că "detestă" această băutură, pe care a descris-o ca fiind "o băutură negricioasă cu gust de doctorie".
"Cu circa un deceniu mai devreme, scriitorul Petru Comarnescu locuise în Los Angeles, unde studiase la University of Southern California. Mai târziu, el povestea că „printre puținele neplăceri pe care le-am avut cât am studiat în America a fost băutura Coca-Cola. Nu știam cum s'o refuz când îmi era oferită la picnicuri sau în alte ocazii. E o băutură negricioasă cu gust de doctorie, mai precis de sirop contra tusei, pe care mulți americani o beau pentru calități medicale. [...] Personal, detest această băutură și n'aș lua-o decât ca un medicament”.În imagine: celebra fotografie a unui francez încercând pentru prima oară Coca-Cola, surprinsă de Mark Kauffman de la revista „Life” în 1950", mai scrie istoricul român.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News